Önemli Hususlar

-A +A

Doğru ve Eksiksiz Başvuru İçin Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Çağrı metni sonuna kadar dikkatlice okunmalıdır.
  • Başvuru teslim tarihlerine dikkat edilmelidir.
  • Eş/çocuk/akraba bileti için çalışan/çalışmayan kişilerin ARBİS sisteminde kaydı olmalıdır.
  • Başvuru yapanların ARBİS sisteminde kaydı güncel olmalıdır.

Belirtilen şartlar kesindir bu nedenle uygun olmayanların adaylıkları kabul edilmez.

Diğer Hükümler

  1. Destek kararının açıklandığı tarihten önce kendi imkânları ile yurt dışına çıkmış bursiyerlere geriye dönük ödeme yapılmaz.
  2. Uçak bileti işlemleri için http://seyahat.tubitak.gov.tr adresinden bilet talebinde bulunulmalıdır. Bilet işlemleri için seyahat.isleri@tubitak.gov.tr adresinden iletişime geçilmelidir. 
  3. Bursiyerin eşi, BİDEB yurt dışı araştırma bursiyeri olması halinde eş bileti desteğinden faydalanamaz. Eşlerin her ikisinin de yurt dışı araştırma bursiyeri olması halinde çocuk ve rafakatçi bilet desteğinden bir gidiş bir dönüş bileti olmak üzere tek seferlik faydalanılabilir.
  4. Bursiyer, destek kararının açıklanmasından itibaren 12 ay içinde içinde kendisi dâhil en fazla üç kişi için uçak bileti talebinde bulunmalıdır. Bu süre içerisinde talepte bulunmayan kişilerin bilet desteğinden yararlanmaları mümkün değildir. 
  5. Bursiyer, TÜBİTAK tarafından kesilen uçak biletinde yapacağı değişiklik nedeni ile ortaya çıkacak fark ve ücretlerden sorumludur. Harcırah Kanununa göre program kapsamında biletler gidiş-dönüş olarak alınmaktadır. Uluslararası havayolları kuralı gereği, gidiş ve dönüş biletleri arasındaki süre 365 günü aşamaz.   
  6. TÜBİTAK Başkanlık Birimlerinde görev yapanlar bu programa başvuru yapamaz. 2219 Programına başvuru yapmış bir kişi, ARDEB programlarına proje yürütücüsü olarak başvuru yapabilir. ARDEB programlarına başvurup projesi öneri durumunda olan bir kişi aynı şekilde 2219 programına başvuruda bulunabilir. Ancak, her iki taraftan destek kararı çıkması halinde sadece bir destek tercih edilebilir. Aynı anda hem ARDEB hem BİDEB desteği alınamaz. ARDEB-BİDEB eş zamanlı görev tablosu 2219 programı web sayfasında bulunmaktadır. 
  7. TÜBİTAK ARDEB destekli herhangi bir araştırma projesinde araştırmacı/danışman olarak görev alanların bu program kapsamında desteklenmeleri durumunda burslarını başlatabilmeleri için PTİ haklarından feragat etmesi gerekmektedir. Bursiyerin ARDEB projesinden PTİ/burs alması halinde, BİDEB bursunu başlatabilmesi için ARDEB ve BİDEB’e yazılı olarak bilgi vermesi gerekmektedir. 
  8. Burs ödemelerinin yapıldığı banka hesabının değiştirilmek istenmesi halinde yeni banka hesap bilgilerinin e-bideb sistemi üzerinden https://ebideb.tubitak.gov.tr/ibanKayit.htm) güncellenmesi gerekmektedir. Banka bilgilerinin doğru girilmesi ve aksi durumda burs ödemelerinde yaşanacak gecikmeler bursiyerin sorumluluğundadır.