2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği

+
-
0

DUYURU (31.12.2024): 2024 yılı 4. dönem çağrısının başvuru sonuçları açıklandı.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2024 yılı 4. dönem çağrısının başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru durumunuzu BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden (ebideb.tubitak.gov.tr) görüntüleyebilirsiniz.

 

Program kapsamında farklı kurumlarda görev yapan bilim insanlarının bir araya gelmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapılması, çok disiplinli ve disiplinler arası çalışmalara zemin hazırlaması amacıyla yurt içinde düzenlenen kongre, konferans, kolokyum ve sempozyum türü (çevrim içi yapılacaklar dahil) etkinliklere destek verilir.

 

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı sonuçlarına E-BİDEB sistemine giriş yapılarak ulaşılabilir. E-BİDEB sistemine giriş yapmak için tıklayınız.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2024 yılı çağrı duyurusuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıya tıklayınız.

Destek Kapsamı

Etkinlik kapsamında,
• Yurt içi/yurt dışı davetli konuşmacıların yol, konaklama ve iaşe giderleri,
• Organizasyon giderleri (Bildiri-özet kitabı, CD yazım-basımı, afiş, duyuru, broşür, etkinlik programı, yaka kartı, katılım belgesi, not çoğaltma (fotokopi), bloknot, kalem, USB bellek, teknik araç-gereç, salon kiralama, ikram gideri, reklam-tanıtım giderleri vb.),
• Yardımcı personel ücreti,
• Etkinlik yürütücüsü koordinasyon ücreti için destek sağlanır.

Önemli Hususlar
  • Sonucu açıklanan başvuruların durumu e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden kontrol edilmelidir.

  • Ödemeler etkinlik tamamlandıktan sonra izleme belgelerinin sisteme yüklenmesi ve ilgili belgelerin uygun bulunmasından sonra, etkinlik yürütücüsünün kendi adına açılmış banka hesabına aktarılarak yapılmaktadır.

  • Etkinliğin başlamasına 3 aydan daha az bir süre kala ön ödeme talep edilmesi halinde (ön ödeme talebi ile birlikte taahhütnamenin sisteme yüklenmesi gerekir) kararlaştırılan desteğin yürütücü koordinasyon ücreti dışında kalan miktarının en fazla % 80’i etkinlik yürütücüsünün kendi adına açılmış banka hesabına ön ödeme şeklinde aktarılır.

Desteklenmeyen etkinlikler

  • Kurum içi etkinlikler

  • Kişisel etkinlikler

  • Eğitim etkinlikleri

  • Çalıştaylar

Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları

Aşağıda sayılan destek kalemleri için destek sağlanır.  Bu kalemler dışında hiçbir kalemden destek verilmez.


Destek Üst Limiti: 365.000 TL

 

Destek KalemiDestek Miktarı
Davetli konuşmacı yol gideri (yurt dışı)Kişi başı gidiş-dönüş 1.500 Dolar
Davetli konuşmacı yol gideri (yurt içi) *Etkinlik limiti aşılmamak üzere “Yol Gideri Karşılığı”
Konaklama1440 TL/kişi/gün
İaşe480 TL/kişi/gün
Etkinlik yürütücüsü koordinasyon desteği7.000 TL
Yardımcı personel ücreti500 TL/gün/kişi
Organizasyon Gideri (Bildiri-özet kitabı, CD yazım-basımı, afiş, duyuru, broşür, etkinlik programı, yaka kartı, katılım belgesi, not çoğaltma (fotokopi), bloknot, kalem, USB bellek, teknik araç-gereç, salon kiralama, ikram gideri, reklam-tanıtım giderleri vb.)Etkinlik limiti aşılmamak üzere “Fatura Karşılığı”

 

* Kişinin çalıştığı kurum/bulunduğu yer/ikametgahı ile katılacağı etkinliğin yapıldığı il arasındaki geliş-gidiş toplam mesafe için en fazla 8000 gösterge olmak üzere, kilometre başına en fazla "5" gösterge, ödeme tutarının hesaplanmasında kullanılacaktır.


2024 yılı yol ücreti olarak; 1600 kilometreyi aşmamak üzere (üst limit 6.086,97 TL), her kilometre için brüt 3,80 TL, il içinden katılanlara ise brüt 266,30 TL ödeme yapılmaktadır.
(Başvuru sistemine yol gideri için kişi başı ortalama 2500 TL giriş yapabilirsiniz.)

Etkinliğin başlamasına 3 aydan daha az bir süre kala ön ödeme talep edilmesi halinde (ön ödeme talebi ile birlikte taahhütnamenin sisteme yüklenmesi gerekir) kararlaştırılan desteğin yürütücü koordinasyon ücreti dışında kalan miktarının en fazla % 80’i etkinlik yürütücüsünün kendi adına açılmış banka hesabına ön ödeme şeklinde aktarılır. Etkinlik yürütücüsü, izleme belgelerini etkinliğin bitiş tarihinden ya da destek sonuç tarihinden itibaren 30 gün içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine (e-bideb.tubitak.gov.tr) yüklemelidir. Kararlaştırılan desteğin geri kalan kısmı için etkinlik yürütücüsü ile mahsuplaşarak hesap kapatılır. Etkinlik gerçekleşmediği takdirde ön ödeme yapılmış ise, TÜBİTAK’a geri ödemenin gecikmesi durumunda ödenmiş olan destek tutarı kanuni faizi ile birlikte geri alınır.

Destek miktarı etkinlik tamamlandıktan sonra izleme belgelerinin sisteme yüklenmesi halinde, Türkiye’deki bankalarda etkinlik yürütücüsü adına açılmış banka hesabına aktarılır.


NOT: Destek verilmesi durumunda harcamalarla ilgili ayrıntılı bilgi başvuru sahiplerine e-posta yoluyla gönderilmektedir. Verilen destek belge karşılığı kullandırılmaktadır. Destek verilen kalemlerde harcama belgelerinin izleme belgeleri ile birlikte sisteme yüklenmesi zorunludur. Belgeler posta yoluyla gönderilmeyecektir.

Başvuru Koşulları

a. Başvurunun, etkinliğin düzenleme kurulunda yer alan, yurt içinde ikamet eden ve üniversite/eğitim ve araştırma hastanesi/araştırma enstitüsünde çalışan en az doktora eğitimini tamamlamış etkinlik yürütücüsü (gerçek kişi) tarafından yapılması,

b. Etkinlik yürütücüsünün görev yaptığı kurumdan başvuruya konu etkinliği gerçekleştireceğine dair resmi yazı alınması (Yazı içeriğinde etkinlik yürütücüsünün ve etkinliğin ismi açıkça belirtilmelidir)

  • Üniversitelerde ve bağlı hastane/enstitülerde vb. kuruluşlarda görev yapan kişiler, Üniversite Rektörü veya Rektörün yetki verdiği üniversite yöneticisinden,

  • Üniversitelere bağlı olmayan araştırma merkezlerinde/enstitülerinde görev yapan kişiler, Merkez Başkanı/Enstitü Müdürü’nden,

  • Üniversitelere bağlı olmayan hastanelerde görev yapan kişiler Hastane Yöneticisi/Başhekim veya yetki verdiği Başhekim Yardımcısı’ndan resmi yazı almalıdır.

c. Toplam katılımcı sayısının en az 250 olması,

ç. Etkinliğin hakemli etkinlik olması,

d Etkinliğin en fazla 4 yıl ara ile düzenleniyor olması,

e. Etkinliğin en az 3’üncüsünün düzenlenecek olması,

f. Daha önce düzenlenmiş son 2 etkinliğin yurtdışında düzenlenmiş olması,

g. Etkinlik düzenleme kurulunun ARBİS veri tabanına kayıtlı bilim insanlarından oluşması (Yurtdışında yaşayan yabancı kişilerin ARBİS üyeliği aranmamaktadır),

ğ. Düzenlenecek etkinliğe ilişkin bilgilerin yer aldığı, kendine özgü ve güncel bir internet sayfasının olması, (İnternet sayfasında etkinliğin düzenleme kurulu ve bilim kurulu üyeleri ile etkinliğin konusu, amacı, kapsamı, düzenleneceği yer ve tarih açıkça belirtilmelidir. Başka internet sayfalarındaki reklam, afiş, haber vb. duyurular özgün internet sayfası olarak kabul edilmez. Destek istenen etkinliğe ait belirtilen içeriklere sahip internet sitesinin ilgili başvuru döneminin kapanış tarihi itibarıyla tamamlanmış ve aktif olması zorunludur. Bu tarihten sonraki düzenlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır),

h. Etkinlik yürütücüsünün düzenlenen etkinliğin başlama tarihi esas alınarak son 1 yıl içinde bir defadan fazla bu destek programından yararlanmamış olması*,

ı. Etkinlik düzenleme kurulu üyelerinin en az 1’i yurt dışından olmak üzere en az 3 farklı üniversite/araştırma kuruluşu mensubu bilim insanından oluşması (Üyelerin, daha az sayıda farklı üniversite/araştırma kuruluşundan olması durumunda, etkinlik kurum içi etkinlik olarak kabul edilecek ve bilimsel değerlendirmeye alınmadan ön inceleme aşamasında iade edilecektir.),

i. Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait son başvuru tarihi arasında en az 45, en çok 270 günlük bir süre olması. (Etkinlik düzenlendikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.)

* Aynı etkinlik için son 1 yıl içinde birden fazla destek verilmez.

Başvuru Formları

Etkinlik Bilgileri Formu (Etkinliğin programını, hakemli olduğunu ve daha önce düzenlendiğini gösteren, ilgili duyuru/afiş/broşürü içeren, bilim kurulu listesi ile varsa uluslararası düzenleme kurulu listesi ve değişiklik bildirim formunu kapsayan belgedir. TÜBİTAK tarafından belirlenen formatta hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır.)

Başvurular, etkinliği düzenleyen Etkinlik Yürütücüsü tarafından çağrı duyurusunda belirtilen başvuru tarihleri içerisinde, e-bideb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden çevrim içi olarak yapılır. Başvuru belgelerinin sisteme çevrim içi olarak yüklenmesi zorunlu olup, başvuru formunun ve başvuru belgelerinin TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na (BİDEB) gönderilmesi durumunda hiçbirisi değerlendirmeye alınmayacak ve imha edilecektir.

Başvuru Tarihleri

Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait son başvuru tarihi arasında en az 45, en çok 270 günlük bir süre olması gerekir. Etkinlik düzenlendikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.

Başvuru DönemiAçılış TarihiKapanış Tarihi *Sonuç Açıklama Tarihleri **
1. Dönem2 Ocak 202419 Ocak 2024Mart 2024
2.Dönem1 Nisan 202419 Nisan 2024Haziran 2024
3.Dönem1 Temmuz 202419 Temmuz 2024Eylül 2024
4. Dönem7 Ekim 202425 Ekim 2024Aralık 2024

* Başvuru sistemi ilgili dönemin başvuru bitiş tarihi saat 17:30'da kapanmaktadır.

** Öngörülen sonuç açıklama tarihi olup programın işleyişine göre anılan tarihten önce veya sonra da başvuru sonuçları açıklanabilir.

 

Başvuru Yöntemi

Başvurular, etkinliği düzenleyen Etkinlik Yürütücüsü tarafından çağrı duyurusunda belirtilen başvuru tarihleri içerisinde, BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi yönlendirmesi ile TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (https://tybs.tubitak.gov.tr/) üzerinden çevrim içi olarak yapılır. Başvuru belgelerinin sisteme çevrim içi olarak yüklenmesi zorunlu olup, başvuru formunun ve başvuru belgelerinin TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na (BİDEB) gönderilmesi durumunda hiçbirisi değerlendirmeye alınmayacak ve imha edilecektir.

Etkinlik başvurusu ilgili dönemin son başvuru tarihi mesai saati bitimi olan 17.30’a kadar yapılmalıdır. Mesai saati bitiminde sistem otomatik olarak kapanacağından başvuru işlemini sonlandırmak mümkün olmayacaktır.

Araştırmacı Bilgi Sistemi’ne (ARBİS) kayıt olunması, tüm bilgilerin eksiksiz doldurulması ve güncel tutulması zorunludur. ARBİS kullanıcı hesabı ve şifresi olmayan kişiler, arbis.tubitak.gov.tr adresinden üyelik bilgilerini doldurarak ARBİS şifresi alabilirler.

Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.

İstenen bilgi ve belgelerin eksiksiz doldurulması ve tümünün sisteme yüklenmesi zorunludur. Aksi takdirde yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru koşullarından herhangi birini sağlamayan, yanıltıcı beyan içeren, online başvuru sistemine eksik belge yükleyen ve online müracaat dışında yapılmaya çalışılan başvurular işleme konulmaz.

Değerlendirme Yöntemi

Başvurular iki aşamada değerlendirilmektedir.

4.1.   Ön İnceleme

Programın başvuru koşulları doğrultusunda başvuru belgeleri kontrol edilmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birini sağlamayan, belgeleri tam olmayan başvurular inceleme sonucunda iade edilir. Değerlendirme yalnızca sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle her bir belge; açık, anlaşılır ve belirlenen içerikte olacak şekilde sisteme yüklenmelidir. Elden, faks veya elektronik posta ile gönderilen belgeler değerlendirmeye tabi tutulmaz.

4.2. Değerlendirme

Ön inceleme aşamasını geçen başvurular 4.3’teki başarı kriterlerine göre değerlendirmeye tabi tutulur. Değerlendirme yalnızca sisteme yüklenen belgeler üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle her bir koşula ilişkin belge, açık ve belirlenen içerikte olacak şekilde başvuru formları aracılığıyla sisteme yüklenmelidir. Başarı kriterlerine göre gerekli koşulları sağlayan başvurular GYK tarafından görüşülerek Başkanlığa sunulur. Desteklenecek başvurular ve destek miktarları Başkanlık onayı ile kesinleşir.

4.3. Başarı Kriterleri

Aşağıdaki koşullardan 4.3.1 no.lu maddenin veya 4.3.2 no.lu maddedeki kriterlerden en az dördünün sağlanması gerekir.

4.3.1. Başvuru yapılacak bilimsel etkinliğe ait toplantıların, Web of Science Conference Proceedings Citation Index (CPCI-S, CPCI-SSH) veya Scopus veri tabanlarında indeksleniyor olması,

4.3.2.

  • Etkinliğin en az 300 katılımcı ile gerçekleştirilecek olması,
  • Etkinliğin en az 10. kez düzenlenecek olması,
  • Düzenleme Kurulunda en az 3’ü yurt dışından olmak üzere en az 5 farklı üniversite/araştırma kuruluşundan bilim insanı olması,
  • Bildiri özetleri kitabının elektronik veya basılı olarak yayımlanması,
  • WOS ya da SCOPUS’ta h indexi 15 ve üzerinde olan en az 3 davetli konuşmacının etkinlikte yer alması,
  • Düzenleme Kurulunda üniversiteler dışında kamu kurum/kuruluşunda çalışan en az 1 üyenin yer alması,
  • Düzenleme Kurulunda üniversiteler dışında özel sektör* kuruluşunda çalışan en az 1 üyenin yer alması.

* 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında Ar-Ge merkezi veya tasarım merkezine sahip şirket, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamındaki teknoparklar bünyesinde Türkiye’de yerleşik sermaye şirketi veya TÜBİTAK tarafından desteklenen en az bir proje sonuçlandırmış şirket

** Etkinlik sonrasında 4.3.2. no’lu kriterlerden en az dördünün sağlanmadığının tespit edilmesi durumunda GYK önerisi ve Başkanlık kararı ile desteğin tamamı iptal edilir ve ödeme yapılmaz. Bu durumda ön ödeme yapılmış ise, Taahhütname çerçevesinde taahhüdün ihlal edildiği tarihten itibaren işleyecek kanuni faiziyle birlikte geri alınır.

Değerlendirme süreçleri ile ilgili görüş, öneri ve itirazlar, başvuru yılı ve dönemini belirten imzalı bir dilekçe ile elektronik yolla (bideb2223c@tubitak.gov.tr) BİDEB’e ulaştırılabilir. Dilekçenin BİDEB’e ulaşmasını takiben yapılan değerlendirme sonucu tarafınıza bildirilmektedir.

Destek İzleme Sistemi

1.Kesin Ödeme

Etkinlik yürütücüsü, izleme belgelerini etkinliğin bitiş tarihinden ya da destek sonucu açıklanmadan etkinliğin gerçekleşmesi durumunda desteğin açıklandığı tarihten itibaren 30 gün içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine (e-bideb.tubitak.gov.tr) yüklemek zorundadır. Kararlaştırılan destek, etkinlik tamamlandıktan sonra izleme belgelerinin sisteme yüklenmesi ve uygun bulunmasının ardından etkinlik yürütücüsünün kendi adına açılmış banka hesabına aktarılır ve destek sonlandırılır.

 

2.Ön Ödeme

Etkinliğin başlamasına 3 aydan daha az bir süre kala ön ödeme talep edilmesi halinde (ön ödeme talebi ile birlikte taahhütnamenin sisteme yüklenmesi gerekir) kararlaştırılan desteğin yürütücü koordinasyon ücreti dışında kalan miktarının en fazla % 80’i etkinlik yürütücüsünün kendi adına açılmış banka hesabına ön ödeme şeklinde aktarılır. Etkinlik yürütücüsü, izleme belgelerini etkinliğin bitiş tarihinden ya da destek sonuç tarihinden itibaren 30 gün içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine (e-bideb.tubitak.gov.tr) yüklemelidir. Kararlaştırılan desteğin geri kalan kısmı için etkinlik yürütücüsü ile mahsuplaşarak hesap kapatılır. Etkinlik gerçekleşmediği takdirde ön ödeme yapılmış ise, TÜBİTAK’a geri ödemenin gecikmesi durumunda ödenmiş olan destek tutarı kanuni faizi ile birlikte geri alınır.

 

ÖNEMLİ NOT: Desteklenen etkinliklerin tüm yazılı ve basılı materyallerinde TÜBİTAK isminin kullanılması zorunludur. TÜBİTAK logosu, TÜBİTAK internet sayfasında yer alan şekil ve standartlara uygun olarak kullanılmalıdır. 

Yükümlülükler
  1. Etkinlik yürütücüsü, İzleme Belgelerini etkinliğin bitiş tarihinden ya da destek sonuç açıklama tarihinden sonraki 30 gün içinde BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemine (e-bideb.tubitak.gov.tr) yüklemek zorundadır. Etkinliğe ait belgelerin 30 gün içinde sisteme yüklenmemesi durumunda, gerekçenin BİDEB’e yazılı olarak bildirilmesi gerekir. Mazeretin Grup Koordinatörü tarafından uygun bulunması halinde destek ödemesi yapılabilir. Ancak belge yükleme süresi etkinliğin bitiş tarihi itibarıyla 6 aydan fazla olamaz.

  2. Geçerli bir nedenle etkinlik yer ve tarih değişikliği talep edilmesi durumunda, etkinlik yürütücüsünün başvurusu ve Grup Koordinatörünün onayı ile değişiklik gerçekleşir. Erteleme süresi 6 ayı aşamaz.

  3. Etkinliğin düzenlenmesinde TÜBİTAK desteğinden yararlanılan konularda Grup Koordinatörünün yazılı onayı olmaksızın hiçbir değişiklik yapılamaz ve verilen destek belirtilen amaç dışında kullanılamaz.

  4. Etkinliğin herhangi bir sebeple yapılamaması nedeniyle iptal edilmesi halinde, durum en geç etkinlik başlangıç tarihinden önce BİDEB’e yazılı olarak bildirilir.

  5. 5. Her türlü duyuru ve yayında TÜBİTAK desteğinin belirtilmesi ve TÜBİTAK logosunun kullanılması zorunludur (Tabi olduğu mevzuat gereği logonun kullanılamayacağı tez, makale vb. durumlar hariç). TÜBİTAK logosu, TÜBİTAK internet sayfasında yer alan şekil ve standartlara uygun olarak kullanılmalıdır.

  6. Etkinlik desteğinin kullanılması sırasında, etkinlik yürütücüsü, bilim/düzenleme kurulu üyeleri ile etkinlikte sunum yapacak olanların kendilerinin veya birinci derece akrabalarının sahibi, ortağı olduğu ticari işletmelerden alım yapılamaz.

  7. Etkinlik sonrası başvuru koşullarından herhangi birinin sağlanmadığının tespit edilmesi durumunda, GYK önerisi ve Başkanlık kararı ile desteğin tamamı iptal edilir ve ödeme yapılmaz.

  8. TÜBİTAK BİDEB tarafından bildirimler elektronik yolla yapılmaktadır. Bu nedenle tebligata elverişli bir elektronik adres verilmesi ve bilgilerin güncel tutulması gerekir.

  9. Destek programından yararlanan kişiler, TÜBİTAK Araştırma ve Yayın Etiği Kurulu Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler ve diğer evrensel etik kurallara uymak zorundadır. 

  10. Yükümlülüklere uyulmaması halinde, taahhütname hükümleri uyarınca işlem yapılır.

Yönetmelik ve Esaslar
  1. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Burs ve Destek Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar
  2. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı Tarafından Yürütülen Programlara İlişkin Yönetmelik
  3. BİDEB Burs ve Destek Programlarında Başvuruların ve Raporların Panel/Danışman/Danışma Kurulu Yöntemi ile Değerlendirilmesi ve İzlenmesine İlişkin Yönerge

İlgili mevzuatlarda ve çağrı duyurusunda belirtilmeyen özel durumlarda, GYK kararları uygulanır.

Duyuru Arşivi

DUYURU (07.10.2024): 2024 yılı 4. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2024 yılı 4. dönem çağrısı başvuruya açılmıştır. Başvurular, 25 Ekim 2024 saat 17:30’a kadar BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden alınacaktır.

 

DUYURU (20.09.2024): 2024 yılı 3. dönem çağrısının başvuru sonuçları açıklandı.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği Programı 2024 yılı 3. dönem çağrısının başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru durumunuzu BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi üzerinden (ebideb.tubitak.gov.tr) görüntüleyebilirsiniz.

 

ÖNEMLİ DUYURU (11.10.2023): TÜBİTAK logosunun kullanımı hususunda mevzuat değişikliği yapılmıştır.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından TÜBİTAK logosunun kullanımı hususunda mevzuat değişikliği yapılmıştır. Her türlü duyuru ve yayında TÜBİTAK desteğinin belirtilmesi ve TÜBİTAK logosunun kullanılması zorunludur (Tabi olduğu mevzuat gereği logonun kullanılamayacağı tez, makale vb. durumlar hariç). TÜBİTAK logosu, TÜBİTAK internet sayfasında yer alan şekil ve standartlara uygun olarak kullanılmalıdır. Bu nedenle, bundan sonra gerçekleştirilecek bilimsel etkinliklerde TÜBİTAK desteğinin belirtilmesi ve TÜBİTAK logosunun kullanılması zorunludur. Programın e-posta adresi üzerinden sorularınızı iletebilirsiniz.

İletişim

TÜBİTAK-BİDEB
2223 YURT İÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI
C-ÇOK KATILIMLI ULUSLARARASI ETKİNLİK DÜZENLEME DESTEĞİ

Adres: Tunus Caddesi No:80
06100 Kavaklıdere Ankara

Tel: 444 66 90

E-posta: bideb2223c@tubitak.gov.tr

Genel Bilgi

Destek Kapsamı
paragraph-id--1648
Önemli Hususlar
paragraph-id--1649
Destek Miktarı ve Ödeme Koşulları
paragraph-id--1650

Başvuru

Başvuru Koşulları
paragraph-id--1651
Başvuru Formları
paragraph-id--1652
Başvuru Tarihleri
paragraph-id--1654
Başvuru Yöntemi
paragraph-id--1655

Değerlendirme

Değerlendirme Yöntemi
paragraph-id--1656

İzleme

Destek İzleme Sistemi
paragraph-id--1658
Yükümlülükler
paragraph-id--1661

Mevzuat

Yönetmelik ve Esaslar
paragraph-id--1662

Yardım

Duyuru Arşivi
paragraph-id--5693
İletişim
paragraph-id--1663