4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Başvuruları Başlıyor!

-A +A

5-12. sınıf ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanması; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılması; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amacıyla 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrı Metni yayınlandı.

8. Bilim Fuarları Çağrı Metninde önemli yenilikler bulunuyor, bunlardan bazıları:

  • Öğrencilerimizi geleceğin ihtiyaç duyulan becerilerine hazırlamak amacıyla proje başvuruları tematik alanlardan alınacak.
  • Destek miktarı onaylanan alt proje sayısına göre artacak, toplamda 7000 TL destek almak mümkün.
  • İl ve ilçelerde tüm halkın katılabileceği Bilim Fuarları Festivalleri düzenlenecek, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin heyecanı tüm topluma yansıyacak.

4006 Destek Programına aşağıdaki kurumlar başvuru yapabilir:

  • 5-12. sınıflar arasında eğitim öğretim hizmeti veren devlet okulları, 
  • Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM), 
  • Öğretim programlarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Türkçe vb. derslerden en az üçüne yer veren Mesleki Eğitim Merkezleri, 
  • Bünyesinde 5-12. sınıfların eğitim gördüğü görme, işitme ve zihinsel engelli devlet okulları.

Proje Yürütücüsü Kurumda, kadrolu ya da tam zamanlı görevli bir öğretmen proje yürütücüsü olabilir. Ancak; Müdür, Müdür Yardımcıları ve Ücretli Öğretmen olarak görev yapanlar proje yürütücüsü olamaz.

Başvurunun sistem üzerinden tamamlanıp proje yürütücüsü tarafından onay verilmesi için son tarih 30 Aralık 2019 saat 17:30’dur. Başvuru sistem üzerinden yapılacağından, basılı kopya olarak gönderilmesi gereken herhangi bir evrak bulunmamaktadır. 

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için bilimiz.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

25.11.2019 Destekler, Bilim ve Toplum, Ulusal Destek Programları