11. Teknoloji Ödülleri Finalistleri Açıklandı

-A +A

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından ortaklaşa düzenlenen 11. Teknoloji Ödülleri’nde, 29 proje finale kaldı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından organize edilen Teknoloji Ödülleri, bu yıl 11. kez düzenleniyor.

Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke konumuna gelmesi yolunda yenilikçi, teknik mükemmeliyete ve rekabet özelliklerine sahip ürün ve süreçleri ödüllendirmeyi amaçlayan Teknoloji Ödülleri’ne bu yıl 198 proje başvurdu. Bu yıl yarışma tarihindeki en yüksek başvuru sayısına ulaşıldı. Değerlendirmeye alınan 150 başvurudan 29’u finale kaldı. Finalistlerin 14’ü küçük, orta ve mikro; 15’i ise büyük ölçekli işletmelerden oluştu.

Teknoloji Ödülleri kapsamında finale kalan projeleri tanıtmak amacıyla İstanbul Hilton Oteli’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Teknoloji Ödülleri Yürütme Komitesi (TÖYK) Başkanı Müjdat Altay ve TTGV-TÖYK Üyeleri Deniz Bayhan ve Evren Bükülmez ile TÜBİTAK-TÖYK Üyesi Rıza Alparslan Seymen katıldı.

11. Teknoloji Ödülleri’ne Büyük/Bağlı, Orta, Küçük ve Mikro ölçekli, Ürün ve Süreç kategorilerinde başvurusu bulunan projelerden Büyük/Bağlı Ürün kategorisinden 9, Büyük/Bağlı Süreç kategorisinden 6, Orta ölçekli Ürün kategorisinden 5, Orta ölçekli Süreç kategorisinden 1, Küçük ölçekli Ürün kategorisinden 6, Mikro ölçekli Ürün ve Süreç kategorisinden 2 olmak üzere toplam 29 başvuru finale kaldı.

Jüri değerlendirmesinin ardından 11. Teknoloji Ödülleri, 21 Mayıs 2014’de İstanbul’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

11. Teknoloji Ödülleri finalistleri için tıklayınız.

15.04.2014