2016 Yılı Savunma Sanayii Teknoloji Geliştirme Özel Ödülü TÜBİTAK’ın Oldu

-A +A

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) İdaresinde ASELSAN ana yükleniciliğinde TÜBİTAK SAGE ve Bilkent Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen “MERCAN Projesi”, 27 Nisan 2016 tarihinde SaSaD (Savunma Sanayii İmalatçılar Derneği) tarafından düzenlenen “2016 Yılı Savunma Sanayii Özel Ödülleri” organizasyonu kapsamında, SSM tarafından verilen “2016 Yılı Savunma Sanayii Teknoloji Geliştirme Özel Ödülü”ne layık görüldü.

Sheraton Oteli’nde yapılan ödül törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korg. Sezai Bostancı, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, TÜBİTAK SAGE Müdürü Erdal Çakmak ve üst düzey konuklar katıldı.

MERCAN Projesi kapsamında fiber optik dönüölçer teknolojisinin ülkemize kazandırılması ve buna bağlı olarak kara, hava ve deniz araçlarında kullanılan hassas navigasyon sistemleri içerisinde kullanılabilecek navigasyon seviyesi ataletsel ölçüm birimi ile stabilizasyon ve kontrol amaçlı kullanılabilecek taktik seviye ataletsel ölçüm biriminin özgün olarak milli imkanlarla tasarlanması amaçlanmıştır.

28.04.2016