49. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Başlıyor

-A +A

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında finale gelindi.

Bu yıl 49.su düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında, finalist olarak belirlenen projeler, 16-18 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya-Kepez Mimar Sinan Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenecek Final Yarışması’nda sergilenecek. Projelere, ilgili jüri değerlendirmelerine göre her alanda Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödülleri verilecek. Ödül alan öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi, öğretmenlerine para ödülü ve teşekkür belgeleri verilecek.

Ülkemizi Uluslararası Arenada Temsil Edecek Projeler de Final Yarışmasında Seçilecek

Final yarışmasında derece alan projeler arasından “Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü” ve bu yıl tematik alan olarak belirlenen “Çevre Bilinci” konusunda özel ödül verilecek. Ayrıca yarışmada dereceye giren projeler arasından Uluslararası Proje Yarışmalarına (Intel-ISEF ve Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları) ülkemiz adına katılacak projeler, ilgili jüri tarafından belirlenecek.

Etkinlik, 20 Nisan 2018 tarihinde saat 10.00’da aynı adreste yapılacak olan ödül töreniyle son bulacak.

Yarışmaya Başvurular Geçen Yıla Oranla Yaklaşık Yüzde 16 Arttı

Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Kodlama, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında düzenlenen yarışmalara, 18 Aralık 2017-17 Ocak 2018 tarihleri arasında toplam 16.181 proje başvurdu. Başvurularda, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 16 oranında artış görüldü. Bu yıl başvuran 24.320 öğrencinin 13.303’ü kız, 11.017’si erkek öğrenci oldu.

Yarışmada projelerin ön değerlendirmeleri, çeşitli üniversitelerde öğretim üyesi olarak görev yapan 658 akademisyen tarafından yapıldı. Her bir proje ilgili alandaki üç akademisyen tarafından değerlendirildi ve bölge sergilerine davet edilen projeler belirlendi.

12-15 Mart 2018 tarihleri arasında Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul- Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezi ilde eş zamanlı olarak 1.200 proje sergilendi ve bu sergilerde her bir proje üç akademisyen tarafından değerlendirilerek alınan ortalama puanlara göre 219 proje finalist olarak belirlendi.

15.04.2018