Araştırmacılara İngilizce Yayın Hazırlama Eğitimi Verildi

-A +A

Akademik yayın kalitesinin artırılması amacıyla TÜBİTAK tarafından araştırmacılara yönelik “İngilizce Yayın Hazırlama Eğitimi” verildi.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), araştırmacıların İngilizce bilimsel yayın hazırlama usulleri hakkında bilgi edinmeleri ve bu süreçte karşılaşabilecekleri sorunların önlenmesi amacıyla bir eğitim düzenledi. TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilen eğitime, araştırmacıların ilgisi büyük oldu. İlk kez düzenlenen etkinliğe katılım için bir haftada 2.430 başvuru yapıldı. Eğitim, editörlük yapmış, alanında uzman ve deneyimli isimlerin sunumlarını dinlemek üzere 48 il, 83 üniversite ve kuruluştan gelen toplam 130 kişinin katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını TÜBİTAK ARDEB Başkanı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’nun yaptığı etkinlikte, İngilizce akademik yayın hazırlama usullerine ilişkin genel eğitim, bilimsel poster ve sözlü sunum hazırlama teknikleri eğitimi verildi. İngilizce yayın hazırlama eğitimi, alt uzmanlık alanlarına ayrılan katılımcılara mühendislik bilimleri, temel bilimler, yaşam bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanında yayın hazırlamaya ilişkin düzenlenen interaktif sunumla tamamlandı. Etkinlik sonunda katılımcılara belge verildi.

Büyük ilgi ve yoğun talep dolayısıyla etkinliğe katılamayan araştırmacılar için de etkinlik videosu ve sunumları, önümüzdeki günlerde TÜBİTAK web sayfasında paylaşılacak.

18.03.2014