Bilgi ve İletişim Teknoloji Devleri İstanbul’da Buluştu

-A +A

“Türkiye için Ufuk2020” Projesi kapsamında TÜBİTAK, İstanbul’da uluslararası katılımlı “ICTurkey 2016” isimli bir Proje Pazarı etkinliği düzenledi. Etkinlik 300’e yakın Türk ve Avrupalı araştırmacı ile özel sektör temsilcisini, “Ufuk 2020 Bilgi ve İletişim Teknolojileri” alanına yönelik proje ortaklıkları geliştirmek, birebir görüşmeler sağlamak için bir araya getirdi.

 “ICTurkey 2016” Proje Pazarı etkinliği sayesinde Türk akademisyenler, özel sektör temsilcileri, belediyeler ve diğer kamu kurumları ile Sivil Toplum Kuruluşları, fikirleri ve uzmanlık alanları doğrultusunda Avrupa’nın 23 farklı ülkesinden katılımcılarla Ufuk 2020 Programı kapsamında iş birliği yapma fırsatı yakaladı.

Etkinlikte, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu, 7 yıl sürecek olan (2014-2020), 80 milyar Avro bütçeye sahip dünyanın en büyük sivil Ar-Ge ve Yenilik girişimi olma özelliğini taşıyan AB Ufuk 2020 Programındaki potansiyeli, başarısı ve ulusal düzeyde TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olan ödül ve destek programları hakkında ayrıntılı bir konuşma yaptı. Ayrıca, Avrupa Komisyonu İletişim Ağları, İçerik ve Teknoloji Müdürlüğü Yetkilisi Tom Bo Clausen de gelecek dönem Bilgi ve İletişim Teknolojileri çağrıları ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.

Daha detaylı bilgi ve etkinlik materyallerine ulaşmak için aşağıdaki web sayfası ziyaret edilebilir:

https://www.b2match.eu/icturkey2016

06.12.2016