BM Teknoloji Bankası Direktörü Heidi Schroderus-Fox, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı Ziyaret Etti

-A +A

Birleşmiş Milletler Teknoloji Bankası Direktörü Heidi Schroderus-Fox, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı makamında ziyaret ederek, Teknoloji Bankasının mevcut durumu ve 2018 yılında gerçekleşmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıya, Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Osman Turan ve TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ali Okur da katıldı. Teknoloji Bankasına ülkemizin yıllık 2 milyon USD’lik katkısını hatırlatan Prof. Dr. Mandal, Teknoloji Bankasından hem ülke hem de TÜBİTAK olarak beklentilerimizin yüksek olduğunu ve bankanın faaliyetlerinin yakından takip edildiğini vurguladı.

 

Schroderus-Fox, Teknoloji Bankasının iş planı çerçevesinde hızla çalışmalara başlandığını, İcra Direktörü’nün Eylül ayı sonunda ekibiyle birlikte Gebze ofisinde göreve başlamasının beklendiğini ifade etti. İcra Direktörü ve ekibinin göreve başlamasını müteakiben bankanın faaliyetlerine Gebze ofisinde devam edeceğini sözlerine ekleyen Schroderus-Fox, Birleşmiş Milletler tarafından Teknoloji Bankası iş planı çerçevesinde gerçekleştirilen eylemlere ilişkin bilgi verdi.

 

Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK ve TÜBİTAK MARTEK A.Ş.’nin, Teknoloji Bankası ile doğrudan gerçekleştirilebilecek proje bazlı iş birliği çalışmalarına açık olduklarını ifade etti. Özellikle kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri ve akademi aktörlerinin, Teknoloji Bankası çalışanları ile bir araya getirilmesi ve ortak projeler üretilmesi konusunda destek sağlanacağını belirtti.

 

İlerleyen dönemlerde kurumlar arasında yapılacak çalışmalarda etkin bir işbirliği içerisinde hareket edileceğinin vurgulanmasının ardından görüşme sona erdi.

10.09.2018