BM Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli, Teknoloji Bankası İçin Toplandı

-A +A
BM Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli, En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik kurulması planlanan Teknoloji Bankası için toplandı.
 
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından açıklanan Yüksek Düzeyli Uzmanlar Paneli,  En Az Gelişmiş Ülkelere yönelik kurulması planlanan Teknoloji Bankası için 16-17 Şubat 2015 tarihlerinde TÜBİTAK TÜSSİDE’de toplandı.
 
Aralarında En Az Gelişmiş Ülkelerin yanı sıra Türkiye, ABD, Danimarka ve Çin gibi diğer ülkelerden de temsilciler bulunan panelin bu ilk toplantısına Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve En Az Gelişmiş Ülkeler Sorumlusu olan Gyan Chandra Acharya başkanlık etti.
 
Teknoloji Bankası’nın görev ve organizasyonel yapısı gibi hususları tartışmak üzere bir araya gelen ve içinde Haiti eski Başbakanı, Ruanda eski Eğitim ve Bilim Bakanı gibi isimlerin de yer aldığı panelin ikinci toplantısı Temmuz ayında İstanbul’da düzenlenecek.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklamıştı
 
“IV. Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı”, 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul’da toplanmıştı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanlığı döneminde EAGÜ’lere yönelik olarak bir taahhüt paketi açıklamıştı. Bu pakette bilim ve teknoloji alanlarına ilişkin taahhütlerden biri olarak da EAGÜ’ler için “Teknoloji Bankası” rolü üstlenecek uluslararası bir merkez kurulması yer almıştı.
 
19.02.2015