Endüstriyel Dönüşüm Paydaşlar Toplantısı Düzenlendi

-A +A
Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV) tarafından, KOSGEB ve TUBİTAK'ın iş birliği ve Denizbank'ın ana sponsorluğuyla gerçekleştirilen "Endüstriyel Dönüşüm Paydaşlar Toplantısı", Ankara Rixos Grand Hotel'de yapıldı.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, "Sanayi 4.0" olarak nitelenen dördüncü sanayi devriminin, dünyanın gündeminde olduğuna dikkati çekerek, "Sanayi 4.0 dijitalleşmeyi getiren bir devrim, buna sessiz ve kayıtsız kalmamız mümkün değil. Özellikle küçük işletmeler için teknolojik ekosistemin oluşturulması şart görünüyor." dedi. 
 
"Türkiye kendi karakterini ortaya koymalı"
 
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin de Sanayi 4.0 devriminin önemine değinerek, "Değişimin hızına, ivmesine ayak uydurup da üretim ve tüketim teknolojilerini ve teşvik mekanizmalarını bu felsefeden uzakta gerçekleştirirsek, Sanayi 4.0'ı kaçırmış olacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 
Prof. Dr. A. Arif Ergin, söz konusu değişim sürecinde Türkiye'nin kendi karakterini ortaya koymaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "TÜBİTAK olarak verdiğimiz desteklerle belli bir perspektifimiz var. İster üretim, ister fikir bazında olsun bunların nasıl bir ekosistem içinde var olacağını düzenlememiz lazım." diye konuştu.
 
20.10.2016