İngiltere’de Düzenlenen Kariyer Fuarı’nda TÜBİTAK Destekleri Tanıtıldı

-A +A

Nature Jobs tarafından 19 Eylül 2014 tarihinde Londra’da düzenlenen Kariyer Fuarı’na katılan TÜBİTAK, Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) hakkında son gelişmeler ve TÜBİTAK’ın araştırmacılara sunduğu destekler hakkında bilgi verdi.

Tüm ülkelerden TÜBİTAK eşdeğeri kuruluşlar ve üniversitelerin katılımıyla düzenlenen Kariyer Fuarı’na TÜBİTAK bu yıl ilk kez katıldı. Fuarda bir tanıtım masası açan TÜBİTAK temsilcileri, Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) ile ilgili son gelişmeleri anlattılar. Fuar, araştırma merkezleri, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan sanayi kuruluşları ve her deneyim seviyesinden araştırmacıların bir araya getirilmesi amacıyla düzenleniyor.

Katılımcılara, Marie Sklodowska-Curie Araştırma Programları ve bursları aracılığıyla ülkemize gelen araştırmacılara Avrupa Komisyonu tarafından iki yıl içinde yaklaşık 200 bin Avro’ya kadar destek sunulduğu bilgisi verildi.

Fuarda, Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council-ERC) Araştırma Hibe Programları hakkında da bilgiler verildi. Katılımcılara, ERC programları ile yurtdışından Türkiye’deki ev sahibi kuruluşlara gelmeleri durumunda yaklaşık 1 milyon Avro’ya kadar araştırma fon kaynağı sunulduğu anlatıldı. Dinleyicilere, TÜBİTAK tarafından oluşturulan yeni ödül programı kapsamında 120 bin Avro’luk ödül alma olanağının bulunduğu da aktarıldı.

Kariyer Fuarı’nda, katılımcılara TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından verilen ulusal destek programları hakkında da bilgi verildi. Bununla birlikte, TARAL ve araştırmacılara sunulan ulusal ve uluslararası burslar hakkında bilgi almak isteyen yabancı ve Türk katılımcılarla birebir görüşmeler yapıldı.

Yurt dışından Türkiye'ye yeni dönmüş ya da dönmeyi planlayan Türk veya yabancı araştırmacılara sunulan araştırma bursu fırsatları hakkında detaylı bilgiye destinationturkey@tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

10.10.2014 Kurumsal, Uluslararası, Uluslararası Fırsatlar