İran Metroloji Merkezi ile Mutabakat Zaptı (MoU)

-A +A

TÜBİTAK UME ile İran Metroloji Merkezi-İran Standartlar ve Sanayi Araştırma Enstitüsü (NMCI-ISIRI) arasında Mutabakat Zaptı imzalandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Türkiye ziyareti sırasında TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü ile İran Metroloji Merkezi-İran Standartlar ve Sanayi Araştırma Enstitüsü (NMCI-ISIRI) arasında İkili İşbirliği Anlaşması 16 Nisan 2016 tarihinde imzalandı.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) 3. Toplantısı'nda kayıt altına alınan "Mutabakat Zaptı"nı TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Çetintaş ile İran Metroloji Merkezi, Standartlar ve Sanayi Araştırma Enstitüsü Metroloji Merkezi Başkanı Dr. Khosro Madanipour imzaladı.

Anlaşmayla iki Enstitü arasında teknik destek ve danışmanlık; ortak araştırma projelerinin yürütülmesi; misafir araştırmacı değişimi; teknik bilgilerin, referans verilerinin, malzeme ve yayınların temini; ortak seminerlere, çalıştaylara ve eğitim kurslarına katılım konularına yönelik şartlar belirlendi.

İmza töreni öncesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede, ikili işbirliği alanları üzerinde detaylı fikir alışverişinde bulunuldu. İlgili anlaşmanın bir an önce uygulamaya geçirilmesi yönünde karşılıklı olarak niyet beyanı sunuldu.

19.04.2016