Kasımiye Medresesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi Olacak

-A +A
Kültür mirasımız Mardin Kasımiye Medresesi, TÜBİTAK Üst Yönetimi tarafından ziyaret edildi. 
 
TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Genel Sekreter Arif Koyuncu, Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ve Bilim Merkezleri Müdürü Bekir Çengelci’den oluşan heyet Kasımiye Medresesi’nde incelemelerde bulundu. 
 
Kasımiye Medresesi’ndeki inceleme ve tespit çalışmasının ardından Valilik Makamında bir toplantı düzenlendi. Mardin Valisi Mustafa Taşkesen ve Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Kasımiye Medresesi’nde yapılan restorasyon ve ön hazırlık çalışmaları hakkında TÜBİTAK heyetine bilgi verdi. 
 
Kasımiye Medresesi’nin İslam dünyasında gerçekleştirilen ve bilim tarihi açısından önem taşıyan fikri, ilmi ve teknolojik gelişmelerin günümüz teknolojisi kullanılarak, başta bölge halkı olmak üzere tüm ziyaretçilere aktarılacak olan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmesi hedefleniyor. 
 
Toplantıda konu ile ilgili olarak Mardin Valiliği ile TÜBİTAK arasında imzalanması planlanan protokol, gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar ve süreç ile ilgili detaylar hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. TÜBİTAK uzmanları ve Valilik yetkilileri tarafında alanda detaylı inceleme çalışmalarının gerçekleştirilmesine karar verildi.
 
20.02.2015