Marie Sklodowska Curie Destekleri 20. Yılını Kutluyor!

-A +A

Araştırmacıların uluslararası ve sektörlerarası dolaşımına destek veren Ufuk2020 Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri 20. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında TÜBİTAK, Avrupa Komisyonu ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin işbirliği ile İstanbul ve Ankara’da etkinlikler düzenledi.

Etkinliklerde, kuruluşundan itibaren 20 yıllık süreçte Marie Sklodowska Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri’nın Türkiye’nin de dâhil olduğu Avrupa Araştırma Alanı’na yönelik katkısı, bundan sonraki hedefleri ve 2017-2018 yılı çağrıları hakkında detaylı bilgi sunuldu.

14 Eylül tarihine kadar çağrısı açık olan Marie Skolodowska Curie Bireysel Burslara (MSCA Individual Fellowships-IF) özel önem verilerek hazırlanan etkinlik programında, proje önerisi hazırlığı, dikkat edilmesi gereken hususlar ile hakem ve bursiyer tecrübelerine dâir oturumlar yer aldı. Bu sayede 2018 ve sonrası dönemde araştırmalarının bir bölümünü (12-24 ay arası) yurtdışında (Avrupa’da ya da Avrupa dışında) geçirmek isteyen veya yurtdışından Türkiye’ye yeni gelmiş/gelmeyi düşünen araştırmacılarımız MSCA çağrılarından, TÜBİTAK Destek Programlarından ve Ulusal İrtibat Noktalarının sunduğu hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri hakkında etraflıca bilgilendirildi. 

2 Haziran 2017 tarihinde İstanbul/Bahçeşehir Üniversitesi’nde; 5 Haziran 2017 tarihinde Ankara/TÜBİTAK Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilen etkinliklere dair sunumlar aşağıda yer almaktadır.

İstanbul Etkinliği (2 Haziran 2017):

Ankara Etkinliği (5 Haziran 2017):


Sorularınız için bizlerle ncpmobility@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile irtibata geçebilirsiniz.
Yukarıda bahsi geçen programlar hakkında detaylı bilgi almak için www.h2020.org.tr adresimizi inceleyebilirsiniz.

21.07.2017