RTÜK'ten TÜBİTAK Kamu Spot Filmlerine Onay

-A +A

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nca (RTÜK) "Temel Bilimler Bursu ve Teknogirişim Sermaye Desteği" konulu spot filmlerimizin "kamu yararına yönelik spot film" olarak kabulüne karar verildi.

TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 241 sayılı toplantısında alınan kararla, "TÜBİTAK 2205 Yurt İçi Lisans Burs Programında" değişikliğe gidilerek, lisans eğitiminde Temel Bilimleri seçen öğrencilere verilecek burs kapsamı genişletilmişti. Konu ile ilgili olarak hazırlanan kamu spotu filmi RTÜK tarafından onaylandı.

Yine  "Teknogirişim Sermaye Desteği"nin tanıtımına yönelik hazırlanan kamu spotu filmi de onaylandı. Teknogirişim Sermaye Desteği ile yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerinin desteklenmesi, izlenmesi, sonuçlandırılması ve sonuçların değerlendirilmesi amaçlanıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, 2015/31 sayılı toplantısında aldığı kararla hazırlanan "Temel Bilimler Bursu ve Teknogirişim Sermaye Desteği" konulu spot filmlerin, "kamu yararına yönelik spot film" olarak kabulüne ve yayın kuruluşlarında yayınlanmasının önerilmesine karar verdi. Alınan karara göre bu spotlara ayrılan yayın süresinin ve oranının reklamlar için ayrılan süre ve oranların hesaplanmasında dikkate alınmayacak.

Filmleri izlemek için:

Temel Bilimler Bursu

Teknogirişim Sermaye Desteği

10.07.2015