Teknik Tekstiller Konulu Uluslararası Eğitim Programı Gerçekleştirildi

-A +A

 “Teknik Tekstiller” konulu uluslararası eğitim programı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla Bursa’da düzenlendi.

Türkiye ile Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) arasında bağıtlanan beş yıllık eğitim projesinin ilk programı olan ”Teknik Tekstiller” konulu uluslararası eğitim, TÜBİTAK BUTAL tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TİKA ve UNIDO işbirliğiyle 08-19 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlendi. Düzenlenen eğitime; Bangladeş, Fildişi Sahili Cumhuriyeti, Etiyopya, Gana, Endonezya, Moğolistan, Pakistan, Sudan, Tanzanya, Tunus, Vietnam ve Zimbabve‘den toplam 16 kursiyer katıldı.

Eğitim programı kapsamında, teknolojik yenilikler, kalite, proses kontrol ve laboratuvar test metotları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca TÜBİTAK BUTAL Laboratuvarları ve özel sektör fabrikalarına teknik inceleme gezileri ile Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen “7. Uluslararası Teknik Tekstiller Kongresi”ne katılım sağlandı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve UNIDO yetkililerinin de katılım sağladığı kapanış/sertifika töreninde yapılan konuşmalarda, bu tür eğitim programlarının ülkeler arası ikili işbirlikleri açısından da faydalı olduğu vurgulandı.

Gelişmekte olan ülkelerin insan gücü verimliliği ve rekabet gücünün artırılması, katılımcıların özellikle sürdürülebilir üretim teknolojileri alanındaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ile potansiyel işbirliklerine zemin hazırlanması amacıyla düzenlenen sistemli eğitim programlarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceği belirtildi.

21.10.2018