TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması

-A +A

FİNALDE 202 PROJE YARIŞACAK

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda finale kalan 202 proje, Ankara Ticaret Odası Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sergilenmeye başlandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, sergi açılışında yaptığı konuşmada öğrencilere, “Proje geliştirmeyi düşündüğünüz, proje geliştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Dünyanın en önemli bilim adamları sizlerin arasından çıkacak. 2023 hedefleri olan güçlü Türkiye’nin kurulmasında yerini almış iddialı gençlersiniz. Türkiye’nin kalkınma projesi düşünen gençlerimizle mümkün olacak” dedi.

Bütçenin en büyük kaynağının eğitime, daha sonra Ar-Ge çalışmalarına ayrıldığını ifade eden Kavranoğlu, son yıllarda Ar-Ge çalışmalarına ayrılan kaynağın 7 kat arttığını belirtti.

PROJE BAŞVURULARINDA YÜZDE 32 ARTIŞ OLDU

Proje başvurusunda büyük artış olduğunu aktaran TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, “Bu yıl 46'ıncısı düzenlenen yarışmamıza, Türkiye'nin dört bir yanından bilim ve teknolojiye, bilimsel araştırmaya meraklı gençlerimizin her geçen yıl artan bir oranda ilgi göstermeleri bizler için ayrı bir sevinç kaynağı olmuştur. Yarışmamıza bu yıl 22 bin 295 öğrencinin hazırladığı toplam 13 bin 775 proje başvurusu alınmıştır. 2014 yılında yarışmaya 10 bin 418 başvuru olmuştu. Bu yıl başvuru sayısında yaklaşık yüzde 32 oranında artış olması, geleceğin Türkiye’sini kurma yolunda bizleri daha çok ümitlendirmiştir” ifadelerini kullandı.

Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji ve tarih alanlarına, Türk Dili ve Edebiyatının da eklenerek, toplam 10 alanda proje başvuruları alındığını aktaran Arcaklıoğlu, gelecek yıl yeni alanlar açmayı planladıklarını kaydetti..

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Şaban Cengiz de konuşmasında, hayat boyu öğrenmenin beşikten mezara kadar devam ettiğini belirtti. Teknolojinin ne kadar gelişirse gelişsin, kullanıcısının insan olacağını belirten Cengiz, her insanın bir inadı olduğunu, öğrencilerden bu inadı başarıyı yakalamada kullanmalarını istedi.

SERGİ 25-27 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA AÇIK KALACAK

46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi, ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 25-27 Mayıs 2015 tarihleri arasında açık kalacak.

Türkiye genelinde 13 bin 775 proje başvurusu arasından, 12 Bölge Merkezinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda belirlenen 202 proje finalist olarak sergiye alındı.

Projeler içerisinde dereceye giren öğrencilere ödülleri 29 Mayıs 2015 tarihinde saat 11.00’de ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Oditoryum Salonunda yapılacak törenle verilecek.

27.05.2015