TÜBİTAK 51. Yaşını Kutluyor

-A +A

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 51. yıl Mesajı

İftihar kaynağı kurumlarımızdan biri olan TÜBİTAK, yenilikçi ve öncü çalışmalarıyla uluslararası alanda Türkiye’yi layıkıyla temsil etmektedir. Türkiye’nin bilim ve teknoloji politikalarına ciddi katkı sağlayan TÜBİTAK, Ar-Ge çalışmalarıyla toplumumuza teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmaktadır.

TÜBİTAK, bilim ve teknoloji üzerinde çalışmaları olan vatandaşlarımıza da gerekli desteği vererek, akademik faaliyetleri önemli ölçüde desteklemekte ve geliştirmektedir.

Bu bakımdan, dünyada gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde en önemli kıstas olan teknoloji ve bilimin ülkemizdeki teminatı olan TÜBİTAK, toplumumuzun kaliteli bir yaşam standardına kavuşması adına önemli bir rol üstlenmektedir.

İnanıyorum ki, TÜBİTAK değerli katkılarıyla ülkemizin uluslararası alandaki rekabet gücünün artmasına yardımcı olacak, 2023 hedeflerimize ulaşma noktasında en büyük destekçimiz olacaktır.

Bu düşüncelerle, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluş yıl dönümünü kutluyor, size ve kurumun değerli mensuplarına başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK'ın 51. yıl Mesajı

Sayın Yücel ALTUNBAŞAK
TÜBİTAK Başkanı

TÜBİTAK, kuruluşundan bugüne bilim ve teknoloji politikalarımızın oluşturulmasına, bu alanlardaki ekosistemin geliştirilmesine ve araştırma-geliştirme kapasitemizin artırılmasına büyük katkılar vermiş, ülkemizin bilim, teknoloji ve yenilik atılımlarının lokomotiflerinden biri olmuştur.

Ülkemiz büyük hedefler peşinde koşarken 2023 yılında dünyanın gelişmiş ilk on ekonomisi içerisinde yer almak bizim en büyük motivasyonumuzdur. Bu hedeflere ulaşmamızda şüphesiz bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki gelişmeler önemli ölçüde belirleyici olacaktır. TÜBİTAK da bu alanlardaki hedeflerin hayata geçirilmesinde kritik bir rol üstlenmektedir.

TÜBİTAK’ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin bilgi toplumu olma sürecinde üstlendiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine ve ülkemizin bilim dünyasındaki yerinin üst seviyelere yükseltilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğine inancım tamdır.

Bu düşüncelerle, TÜBİTAK’ın kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, tüm TÜBİTAK çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK'ın 51. yıl Mesajı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, kuruluşunun 51. yılına da ülkemizin rekabet gücünü ve toplumumuzun yaşam kalitesini artırmaya yönelik büyük hedeflerle giriyor.

Yarım asırı geride bırakan tarihinde, ülkemizin bilim, teknoloji ve yenilik atılımında öncü kurumlardan biri olan TÜBİTAK, çalışmalarıyla Türkiye’nin geleceğinin şekillendirilmesinde söz sahibi olmaya devam edecektir.

Son yıllarda revize ettiği ve yeni devreye koyduğu destek programları, ülkemizin bilim ve teknoloji hedeflerine yön veren politikaları, popüler bilim yayınları ve destekleriyle TÜBİTAK, önümüzdeki dönem vizyonunda da yine 7’den 77’ye toplumumuzun tüm kesimlerini hedefleyen önemli çalışmalar hayata geçirecektir.

Kuruluşundan bugüne, ulusal düzeyde katmadeğer yaratan projelere ve teşviklere imza atan TÜBİTAK’a destek veren herkese Kurumum ve şahsım adına teşekkür eder, TÜBİTAK’ın çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğini bir kez daha vurgulamak isterim.

24.07.2014