TÜBİTAK 52. Yaşında

-A +A
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın 52. kuruluş yıldönümü sebebiyle kutlama mesajı yayınladı. Bakan Fikri Işık, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
"Cumhuriyet tarihimizin en kıymetli kurumlarından olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), bugün 52. yaşını kutlamanın gururunu yaşamaktadır.
 
Bilim ve teknoloji geleceği kurgulama açısından anahtar görevi yapmaktadır. TÜBİTAK, yarım yüzyılı geçen bir sürede gücünü bilim ve teknolojiden alarak, toplumumuzun ekonomik ve sosyal yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefleyen başarılı çalışmalara imza atmıştır. Bu başarılar; bilim insanlarımız, üniversitelerimiz, sanayimiz ve siyasi iradenin ortak katkılarıyla mümkün olmuştur.
 
TÜBİTAK; enstitüleri, destek programları, geliştirdiği bilim, teknoloji ve yenilik politikaları, burs imkânları, uluslararası düzeydeki çalışmaları, bilim ve toplum faaliyetleri ve popüler bilim yayınlarıyla ülkemizin bilim ve teknoloji alanında bir cazibe merkezi haline gelmesinde Türkiye’nin lokomotifi olmuştur.
 
Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma noktasında TÜBİTAK üstlendiği lokomotif görevini en üst düzeyde yerine getirmeye devam edecektir.
 
Bu düşüncelerle, TÜBİTAK’ın kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, tüm TÜBİTAK çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
24.07.2015