TÜBİTAK Başkanlığından Ayrılan Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın Yerine Vekâleten Prof. Dr. Mehmet Çelik Atandı

-A +A
Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Kurum çalışanlarının e-posta hesaplarına gönderdiği veda mesajında, “Akademik hayata geri dönmek amacıyla 26.08.2011 tarihinde atandığım TÜBİTAK Başkanlığı görevinden 10.04.2015 tarihi itibariyle ayrılıyorum. Bu süre zarfında hem büyüklerimizim hem de çalışanlarımızın desteği ile ülkemiz adına çok güzel işler başardık” dedi.
 
Görevde bulunduğu dönemde yapılan çalışmalardan örnekler veren Altunbaşak mesajını, “TÜBİTAK çalışanlarının etki ve katkısı ile Türkiye bilim ve teknoloji alanında da liderlik yolunda çok hızlı adımlar atıyor. Ülkemizin geleceği adına birer tuğla koyan tüm çalışma arkadaşlarıma en içten, en samimi selamlarımı sunuyorum” diyerek bitirdi.
 
Mehmet Çelik Kimdir?
 
TÜBİTAK Başkanlığına vekâleten atanan Prof. Dr. Mehmet Çelik, 22 Mayıs 1965'te doğdu. Konya Teknik Lisesi Makina Bölümü'nden mezun olan Çelik, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora derecesini aldı.
 
ABD Ohio State Üniversitesinde ziyaretçi bilim adamı olarak araştırmalarda bulunan Çelik, Kara Harp Okulunda Makine Bölümü dersleri verdi. ASELSAN MST/REHİS gurubunda Kıdemli Tasarım Lideri ve Mekanik Analiz-Test Birimi yöneticisi olarak çalışan Çelik, NATO-RTO kapsamında "Applied Vehicle Technology" ve "Sensors and Electronics Technology" çalışma gruplarında kurul üyesi olarak görev yaptı. 
 
KTO Karatay Üniversitesine 2010 yılında Prof. Dr. olarak ataması yapıldıktan sonra Mekatronik ve Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı, Bologna Eşgüdüm Komisyon Başkanı, Dekan Yardımcısı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Vekili olarak görev yapan Çelik, KOSGEB, "Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı" kapsamında Proje Değerlendirme Kurulu Üyeliği, Akademik Jüri Üyelikleri, TÜBİTAK projelerinde ve kongrelerde hakemlikler yaptı.
 
Halen KTO Karatay Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olan Çelik, 7 Şubat 2015 tarihinden itibaren TÜBİTAK Başkan Yardımcılığı ve TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu.
 

 

14.04.2015