TÜBİTAK ile Burundi Arasında Araştırma ve İnovasyon İşbirliği Protokolü İmzalandı

-A +A

TÜBİTAK, 7 Mart 2017 tarihinde, Burundi ile araştırma ve inovasyon alanlarında ikili işbirliğinin tesisi amacıyla Burundi Cumhuriyeti Büyükelçisi’nin de dahil olduğu bir heyeti ağırladı. İşbirliğinin içeriği hakkındaki görüşmelerin ardından, iki heyet İşbirliği Protokolü üzerinde ittifakla imza törenini gerçekleştirdi.

Sözkonusu törene TÜBİTAK’ı temsilen Başkan Prof. Dr. A. Arif Ergin’in; Burundi Eğitim, Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı’nı temsilen Burundi Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Joel Nkurabagaya’nın önderliğindeki heyetler katıldı.

Söz konusu İşbirliği Protokolü kapsamında, ortak proje çağrıları açılarak Türk ve Burundili araştırmacıların araştırma ve inovasyon projelerinin desteklenmesi planlanıyor.

Bilim ve teknoloji alanlarında iki ülke arasında kurulan işbirliği, Türkiye Cumhuriyeti’nin son dönemde Afrika kıtasıyla ilişkilerde yaptığı atılımla da uyumlu olarak gerçekleşiyor. Burundi bu kapsamda ayrıca, En Az Gelişmiş Ülkelere (EAGÜ) yönelik olarak Gebze’de kurulması planlanan ve 2017 yılı içerisinde faaliyete geçecek EAGÜ’lerin bilimsel, teknolojik, yenilik altyapı ve kapasitesinin geliştirilmesini sağlayacak olan Teknoloji Bankası’ndan da faydalanacak. 

09.03.2017