TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU BİLİM KURULU DEMOKRASİ BİLDİRİSİ

-A +A

Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 gecesinde şerefli Türk Ordumuzun içerisindeki paralel yapılanmanın uzantısı çeteler tarafından milli iradeye ve Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı yapılan bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Bu hain darbe girişimini yapan gözü dönmüş hainler hiçbir ayrım gözetmeden Türk Bayrağı taşıyan millet evlatlarına, güvenlik teşkilatına, Gazi Meclisimize ve Cumhurbaşkanlığı Külliyemize bomba atarken hiçbir değer yargısı gözetmemiştir.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, Meclise ve halkın toplandığı yerlere atılan her bomba milli iradeye, milletin yüreğine atılmıştır. Türkiye yıllardır terör örgütleri ile teröristlerle mücadele etmektedir. 15 Temmuz’da yaşadığımız bu hunhar darbe girişimi şimdiye kadar yaşadığımız en alçak terör hareketidir.

Milletin ordusunun içerisine sızmış bu hain güruh, kenetlenmiş bir milletin duruşu ile amacına ulaşamamıştır. Türkiye’nin başkomutanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve milletimize yaptığı kritik çağrının karşılık bulması ile bu oyun bozulmuştur. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının, Hükümet üyelerinin, siyasi parti liderlerinin ve medyanın darbe teşebbüsüne karşı duruşu, demokrasiyi sahiplenmesi takdire şayandır.

Devlet içerisindeki paralel bir yapılanmanın uzantısı olan bu silahlı terör örgütü, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nu (TÜBİTAK) daha önceki süreçte ele geçirmeye çalışmış, fakat amacına ulaşamamıştır. Geçtiğimiz dönemde TÜBİTAK, paralel yapıyla mücadelesini en etkin şekilde vermiş ve bundan sonra da en etkin şekilde sürdürmeye devam edecektir.

Özellikle bilinmesini istiyoruz ki; egemenliğin ve iktidarın tek kaynağı millet iradesidir. Millet iradesini askıya almaya, zaafa uğratmaya ve yok saymaya yönelik yapılan her türlü eylem ve plan içerisinde olanlar şimdi adalet önünde yüce milletimize hesap vereceklerdir. 15 Temmuz Darbe girişiminin akamete uğraması ile ülkemiz ve demokrasimiz alçakça süregelecek olan terör belasına karşı üstünlük sağlamıştır. 1960’da başlayan ve belirli aralıklarla yaşadığımız darbe ve muhtıra dönemleri de artık tarih olmuştur.

Bu alçak kalkışmaya karşı mücadelede hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Demokrasiyi ilke edinerek ülkemizi sahiplenerek sokaklara çıkan, hayatını ortaya koyan milletimizin her bir ferdine, o gece hızla görev yerlerine gelerek kurumumuzu tehdide karşı korumak için çalışan TÜBİTAK ailemizin değerli üyelerine ve darbe girişimcilerine karşı mücadele veren güvenlik güçlerimize de teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.  

TÜBİTAK BİLİM KURULU

21.07.2016