Türkiye, Bölgesel Bilim Olimpiyatlarından Madalyalarla Dönüyor

-A +A

Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) bünyesinde yürütülen Uluslararası Bilim Olimpiyatları programı kapsamında milli takımlarımızda yetiştirilen genç bilim insanları ile Ülkemiz uluslararası sahada temsil ediliyor.

2017 yılında Bölgesel Bilim Olimpiyatlarına katılımlar devam ederken sonuçlanan olimpiyatlarda büyük başarılar elde edildi.

Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı, 6-12 Nisan 2017 tarihlerinde İsviçre’nin Zürih şehrinde yapıldı. Ankara Fen Lisesi öğrencisi Burcu YILDIZ gümüş ve İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Aybeniz Yağmur TEMİRTAŞ bronz madalya, İzmir Fen Lisesi’nden İrem YAŞAR ve İstanbul Özel Asfa Ahmet Mithat Anadolu Lisesi’nden Ülkü Nurdan YILMAZ ise mansiyon ödülü kazandı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da 23-30 Nisan 2017 tarihleri arasında 51.’si düzenlenen Uluslararası Mendeleyev Kimya Olimpiyatı’nda İzmir Fen Lisesi’nden Ceylan CEYLAN ve Cennet KOCU, İstanbul Özel Asfa Ahmet Mithat Anadolu Lisesi’nden Ayşe Hümeyra YEŞİLYURT ve İstanbul Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi’nden Şevval YILMAZ takımımızda yarıştı. Ceylan CEYLAN gümüş madalya kazandı.

1-9 Mayıs 2017 tarihlerinde Rusya-Yakutistan’da gerçekleşen 18. Asya Fizik Olimpiyatı’na, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Muhammed Yusuf EFE, Artun BAYER ve Arda AYDIN, Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nden Arda BAYER, Ankara Fen Lisesi’nden İsmail Arda VURANKAYA ve Hüseyin KARACA, İstanbul Atatürk Fen Lisesi’nden Ahmet Kemal DEMİR ve İzmir Fen Lisesi’nden Egemen GÜLSERLİLER’in yer aldığı milli takımımız katıldı. Olimpiyatta Muhammed Yusuf EFE gümüş madalya, Arda AYDIN, Arda BAYER ve Artun BAYER ise mansiyon ödülü aldı.

34. Balkan Matematik Olimpiyatı, 2-7 Mayıs 2017 tarihleri arasında Makedonya’nın Ohrid şehrinde düzenlendi. İstanbul Lisesi’nden Nurullah Giray KURU ve İlker Can ÇİÇEK, Ankara Fen Lisesi’nden Kayra UYGUN, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Aybeniz Yağmur TEMİRTAŞ,  Kocaeli Özel Enka Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Ömer Faruk DURUGÖL ve Ankara ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nden Ilgaz ER’in yer aldığı 6 kişilik takımdan Nurullah Giray KURU, İlker Can ÇİÇEK ile Kayra UYGUN gümüş madalya ve Aybeniz Yağmur TEMİRTAŞ ise mansiyon ödülü ile yurda döndü.

20-24 Mayıs 2017 tarihlerinde Estonya’nın Tallinn şehrinde bu yıl ilk defa düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda 22 ülkenin takımları yarıştı. İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’nden Muhammed Yusuf EFE ve Cem Arda TEPE, İstanbul Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi’nden Arda BAYER, Ankara Fen Lisesi’nden İsmail Arda VURANKAYA ve Hüseyin KARACA yer aldığı 5 kişilik takımda Muhammed Yusuf EFE altın, Arda BAYER ve Cem Arda TEPE bronz madalya kazandı. Ayrıca teorik sınav bazında Avrupa Fizik Olimpiyatı birinciliğini de takımımız öğrencisi Muhammed Yusuf EFE elde etti.

Milli takımlarda olimpiyatlara katılarak Ülkemizi temsil eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

01.06.2017