Ufuk 2020 Programı ve Kalkınma Ajansları Çalıştayı

-A +A

Türkiye’deki Kalkınma Ajansları Yönetici ve uzmanları ile Kalkınma Bakanlığı ve AB Bakanlığı temsilcilerinin katılımı ile TÜBİTAK Başkanlık binasında bir çalıştay düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Dr. Orkun Hasekioğlu yaptı. Hasekioğlu konuşmasında Kalkınma Ajansları’nın faaliyetleri ile Ufuk 2020 Programı arasında sinerji kurulmasının önemine değinerek, Ajansların, paydaşları olan bölgesel aktörlerin Ufuk 2020 Programı'na katılımlarının arttırılmasında kritik bir rol onayladıkları vurguladı.

Kalkınma Bakanlığı Avrupa Birliği Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Erol Ohtamış ise yaptığı konuşmada, Kalkınma Ajansları çağrılarında başarıya ulasan paydaşların Ufuk 2020 Programı’na yönlendirilmesinin önemine değindi. TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Hakan Karataş da Ufuk 2020 Programı ile ilgili yaptığı sunumda, TÜBİTAK’ın geliştirdiği yeni Destek ve Ödül Programları’nın bölgesel aktörlerin teşvik edilmesi ve ülke olarak Ufuk 2020 Programı’ndan azami ölçüde faydalanılması hususlarındaki işlevselliğinin altını çizdi.

Çalıştayda katılımcılar farklı gruplara ayrılarak eş zamanlı toplantılar gerçekleştirildi. Toplantılar kapsamında, Türkiye’nin Ufuk 2020 Programı performansının artırılmasına yönelik yapılacaklar, bölgesel aktörlerin Ufuk 2020 Programı'ndaki ihtiyaçları, Programa katılımda karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara yönelik geliştirilecek çözüm önerileri, Ufuk 2020 Programı kapsamında TÜBİTAK ile Kalkınma Ajansları arasında kurulabilecek işbirlikleri, Ufuk 2020 Programı katılımını teşvik için Yeni Destek ve Ödül Programı önerileri tartışıldı.  

01.10.2015