Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı Yapıldı

-A +A

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, 3-5 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul’da, Pullman Kongre ve Fuar Merkezinde, “Uluslararası Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı” gerçekleştirildi. “Geleceğin Üretim Sistemlerinde Ar-Ge İşbirlikleri” ana temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında yapılan oturumların birincisinde, “Türkiye’nin Kalkınma Vizyonu Çerçevesinde Bilim ve Teknoloji Ekosistemi ve Ar-Ge İşbirlikleri” konuşuldu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturuma TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Ar-Ge’siz bir geleceğin düşünülemediğini, bu anlamda Ar-Ge konusunda kendi aramızda paslaşmamız gerektiğini söyleyerek, işbirliklerinin önemli olduğunu vurguladı. Prof. Ergin, TÜBİTAK’ın, Ar-Ge değerlemesi yapan, Ar-Ge yapmak isteyen şirketleri devlet kanallarıyla teşvik eden bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

TÜBİTAK’ın katkılarıyla gerçekleşen etkinlikle, Türkiye’de gerçekleştirilen Ar-Ge faaliyetlerinin tanıtımı, Ar-Ge’de kamu, özel sektör ve akademi etkileşiminin artırılması, uluslararası araştırma ve inovasyon işbirliklerinin geliştirilmesi gibi önemli ve öncelikli konular hakkında farkındalık ve bilgi paylaşım platformu oluşturuldu. Odak ülke olarak Japonya’nın seçildiği etkinliğe Japonya’dan kamu, özel sektör ve akademi temsilcileri ile Avrupa Araştırma Alanı’nı temsilen politika yapıcılar, özel sektör temsilcileri ve araştırma işbirliği platformları katıldı.

Savunma, bilişim, iletişim, sağlık, yazılım ve tekstil alanlarındaki Ar-Ge projelerinin sergilendiği fuarda TÜBİTAK, TCDD, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, İstanbul Kalkınma Ajansı gibi kurum ve kuruluşlar ile ODTÜ, İTÜ gibi özel ve vakıf üniversitelerinin standları yer aldı.

25.05.2017