Uluslararası Bilim Olimpiyatları Kış Okulu Antalya’da Yapıldı

-A +A

Uluslararası Bilim Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek öğrenci adaylarına yönelik düzenlenen TÜBİTAK Kış Okulu Antalya’da yapıldı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından gerçekleştirilen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı’nda dereceye giren 144 öğrenci, 2013 Uluslararası Bilim Olimpiyatları hazırlık kapsamında düzenlenen kış okuluna katıldı.

Olimpiyat hazırlıkları için Antalya’da giden öğrenciler, 2 hafta boyunca ders ve etütlerin yanı sıra çeşitli sosyal ve bilimsel etkinliklere katıldı. Kış okulunda öğrencilere Akdeniz, Ankara, Atılım, Hacettepe, Gazi, ODTÜ, Bilkent, Ege, Kocaeli, Koç, Boğaziçi, Yıldız Teknik, Karadeniz Teknik, TOBB ETÜ, Yaşar, Mersin, Ahi Evran ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitelerinden konusunda deneyimli öğretim üyeleri tarafından eğitim verildi.

Kış okulu sonrasında farklı zamanlarda yapılacak sınav ve yetiştirme kurslarının ardından Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek kesin ekipler oluşturudu.

13 Şehirden 144 Öğrenci Kış Okuluna Katıldı

TÜBİTAK Kış Okulu’na Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Manisa, Samsun ve Şanlıurfa’daki 54 farklı okuldan toplam 144 öğrenci katıldı. Öğrencilerin 18’i bilgisayar, 24’ü biyoloji, 19’u fizik, 25’i kimya ve 58’i de matematik dalında olimpiyatlara hazırlandı. Antalya’daki Kış Okulu 16 Şubat’ta sona erdi.

Madalyalı Öğrenciler Üniversiteye Sınavsız Yerleşiyor

Uluslararası olimpiyatlarda derece alan öğrencilere para ödülü verilecek. Ayrıca, olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerin doğa bilimleri, mühendislik, teknoloji, tıbbi veya tarımsal bilimlerden birine kayıt yaptıran öğrenciler de, TÜBİTAK'ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanacak. Olimpiyat takımlarına seçilen öğrenciler LYS'ye girdikleri yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı ek katsayı uygulamasından; bu olimpiyatlarda altın, gümüş veya bronz madalya kazananlar ise üniversitelere sınavsız yerleştirilme olanaklarından yararlanacak.

 

Fotoğraflar

18.02.2013 Olimpiyatlar, Uluslararası Bilim Olimpiyatları