Üniversite Öğrencileri Proje Yarışmalarında Ödüller Sahiplerini Buldu

-A +A

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK), üniversite öğrencilerine yönelik sanayi odaklı lisans bitirme, girişimcilik ve yenilikçilik ile yazılım projelerine ilişkin yarışmalarında 508 başvuru arasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan TÜBİTAK Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, gençleri hayata hazırlamak ve dünya ile rekabet edebilen geleceğin Türkiye’sini oluşturmak için bu tür yarışmaların önemli olduğunu söyledi.

Yarışmalardaki amaçlarının gençlerin proje yapma isteklerini artırmak ve onları sanayicilerle, girişimcilerle bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Arcaklıoğlu, "Bu yarışmalarda öğrencilerimiz yeni bir fikir, yeni bir ürün ortaya koymuş oluyor. Ayrıca projelerinin doğrudan üretime geçmesi için de girişimcilik tecrübesi almış oluyorlar. Bu yarışmalar nitelikli genç insan gücü sayısını artırırken, girişimci ve yenilikçi bir nesil yetişmesine de imkan sağlamış oluyor." dedi.

Arcaklıoğlu, sanayiciler ile proje üreten, fikir geliştiren gençler arasında sağlam bir bağlantı kurmak ve bunu kalıcı hale getirmek zorunda olduklarının altını çizerek, bu alanda kendilerine ciddi görevler düştüğünü kaydetti. Arcaklıoğlu, gençleri cesaretlendirmek, katkı sağlamak, kabiliyetlerini, becerilerini ortaya çıkarmak için onlara destek olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Girişimcilik, yazılım ve sanayi alanlarından her biri için birinci olan öğrencilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500, üçüncülere ise 5 bin lira para ödülü verildi.

Coşkulu bir kalabalığın izlediği törene Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer ŞEKER, TOBB-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem ŞAHİN, TÜBİTAK Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet ÇELİK ve Prof. Dr. Erol ARCAKLIOĞLU,  Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Metin U. SALAMCI, RTÜK Üyesi Nurullah ÖZTÜRK, TEYDEB Başkanı Mehmet ASLAN ve Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI katıldılar. 

Ödül Alan Projeler:

2238 Grişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması

2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması

2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması

26.10.2016