Üniversiteli Genç Beyinlerin Projeleri Görücüye Çıktı

-A +A

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca üniversite öğrencilerine yönelik her yıl düzenlenen 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışmalarında değerlendirmeden  geçen 135 proje TOBB ETÜ Sosyal Tesisi'nde sergileniyor.

 

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu öncelikli alanlarda üniversite öğrencilerini çalışmalar yapmaya yönlendirmek ve özendirmek amacıyla düzenlenen bu yarışmalara, üniversite öğrencilerinin alanlarında yoğun çalışmalarının ürünü olan toplam 508 adet proje başvurdu. Söz konusu projeler arasından belirlenen 135 proje, 22-24 Ekim 2016 tarihlerinde TOBB ETÜ Sosyal Tesisi’nde sergileniyor.

 

Serginin açılışını TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu yaptı. Arçaklıoğlu, öğrencilere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek, üretime ve girişimciliğe yönelik atılan bu ilk adımın son derece önemli olduğunu söyledi. Açılış törenine TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem ŞAHİN, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay DERELİ, TSE Başkanı Sebahittin KORKMAZ,  TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI katıldı. Final Sergisinde bir anlamda görücüye çıkacak projeler seçkin katılımcılar tarafından incelenecek, proje sahipleri ile hayata geçirilebilmesi tartışılacak, aynı zamanda ilgili alanlardaki akademisyenlerden oluşan jüriler tarafından projeler değerlendirilecek. TÜBİTAK Başkanlık Binası Feza Gürsey Konferans Salonunda 25 Ekim 2016 günü yapılacak ödül töreninde derece alan projeler açıklanacak. Dereceye giren proje sahibi öğrenci ve danışmanları TÜBİTAK tarafından ödüllendirilecek.

 

 

24.10.2016