Duyurular

2024-2 BİGG Yatırım Çağrısı 1. Aşama başvuruları 6 Mayıs 2024 tarihinde alınmaya başladı!
EUPAHW projesi 2024 yılı proje çağrısı 08/05/2024 tarihi itibariyle açılmıştır.
Türkiye Kalkınma Fonu ve TÜBİTAK işbirliği ile kurulan TÜBİTAK BİGG Fonu, ülkemizin yatırım tabanlı ilk desteği olan TÜBİTAK – BiGG Yatırım - 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destekleme Programı'nın 2023-1 çağrısı kapsamında 136 iş fikrine…
TÜBİTAK 1071 Programı kapsamında, TÜBİTAK ile Fransa Dışişleri Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü çerçevesinde ortak projeler desteklenecektir.
ARDEB 1001 ve 1003 programları kapsamında açılan Metabolik/Nörodejeneratif/Nörogelişimsel Bozukluklar ve Kronik Ağrı Yönetiminde GETAT Uygulamaları Çağrıları kapsamında 2. aşama başvurusuna hak kazanan projeler belli oldu.
Proje başvuruları TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden 01 Mayıs 2024 – 30 Haziran 2024 (saat 23:59) tarih aralığında alınacaktır.
Bilim ve teknoloji farkındalığını uygulamalı etkinliklerle ülkemizin dört bir yanına taşıyoruz.
1004- Mükemmeliyet Merkezi Destek Programında, araştırma ekosisteminin geliştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin kolaylaştırılması amacıyla İş Birliği Oluşturma Modülü tasarlanmıştır.
Ufuk Avrupa Programı kapsamında desteklenen Ortak Girişimler'den biri olan Key Digital Technologies (KDT) Ortak Girişimi yeni adıyla ve genişletilmiş kapsamıyla Chips Ortak Girişimi olarak devam etmektedir.

TÜBİTAK Bilim Genç

Bilginin sürekli değiştiği ve yenilendiği günümüzde bilimsel gelişmeleri anbean takip etmek hayli önemli. İlgi çekici popüler bilim yazıları ve en son bilimsel haberlerle bilginin izini TÜBİTAK Bilim Genç’te sürebilirsiniz.

bilim genç karekod

Haberler

"Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü" imza töreni TÜBİTAK’ta gerçekleşti.
41. Balkan Matematik Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz 3 Altın ve 3 Gümüş Madalya kazandılar.
20-27 Nisan 2024 tarihlerinde Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen 30 ülkeden 151 öğrencinin katıldığı 58. Mendeleev Kimya Olimpiyatı’nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz üç Bronz Madalya kazandılar.
Başkanlığını Prof. Dr. Hasan Mandal’ın yaptığı WAITRO’nun 2024 Zirvesi 13-15 Kasım 2024 tarihlerinde Çin’in Nanjing kentinde gerçekleşecek.
Türkiye-Avrupa Birliği, Bilim, Araştırma, Teknoloji ve Yenilik Yüksek Düzeyli 2. Diyalog Toplantısı "Sürdürülebilir İnovasyon Ekseni: İnovasyon ve Yeşil Dijital Dönüşüm İçin Güç Birliği" temasıyla İstanbul’da düzenlendi.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı(BİDEB) tarafından düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge finalleri 25 Nisan’da yapıldı.
Dünyanın en büyük kamu Ar-Ge ve inovasyon ağı Eureka’nın 1 Temmuz 2023 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında yürütülecek olan Dönem Başkanlığı kapsamında, TÜBİTAK ev sahipliğinde İzmir’de ikinci genel kurul ve üst düzey ülke temsilcileri…
Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Avrupa’da başarıları ile göz dolduran öğrencilerimiz sayesinde ülkemiz toplamda 114 puan kazanarak 37 Resmi Avrupa ülkesi arasında üçüncü oldu.
Bayramlar, birlik ve beraberlik duygusunun yoğun olarak yaşandığı; sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve yardımlaşmanın pekiştiği özel günlerdir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanmış olan iş birliği protokolü çerçevesinde, ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2024 yılı “Spor Araştırmaları” Özel…
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’ni ziyaret etti.
2024 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri
2024 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri

2024 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından; Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri olmak üzere dört kategoride ödül verilecektir.

Milli Muharip Uçağı KAAN, İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi
Milli Muharip Uçağı KAAN, İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

KAAN’ın Gök Vatan’da uçmasını sağlayan yazılım teknolojilerinin ardında TÜBİTAK’ın imzası var.