TÜBİTAK Bülten - Sayı 209 - Mayıs 2019 - page 33

33
TÜBITAK
T ü r k i y e B i l i m s e l v e T e k n o l o j i k A r a ş t ı r m a K u r u m u
“Helal Gıda” ile İlgili Tüm Kuruluşlar Toplandı
TSE Başkanlığında, Helal Gıda ile ilgili toplantı düzenlen-
di. Toplantıya, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM),
Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Tarım ve Orman Bakanlığı
Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, The Standards and Metro-
logy Institute for the Islamic Countries (SMIIC), Helal Akre-
ditasyon Kurumu (HAK), Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ),
TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü’nün de (UME) aralarında
bulunduğu kurum ve kuruluşlar katıldı. Toplantıda, ulusal
gıda güvenliğimizin önemi vurgulanırken, Helal Gıda ala-
nında da neler yapılabileceği görüşüldü. Helal Gıda alanın-
da, yenilikçi yöntemler ile dünyaca rekabet edilebilirliğimizi
arttırmak ve başta Türkiye olmak üzere, İslam coğrafyasında
güvenilir gıda ürünlerinin tüketilmesini sağlamak için ortak
iş birliği çalışmalarının başlamasına karar verildi.
TÜBİTAK MARTEK 2018 Yılı Değerlendirme Çalıştayı Gerçekleştirildi
yetlerinin değerlendirilmesi, hedef gerçekleşmeleri, 2019 yılı
faaliyetlerinin planlanması ve ön görülen hedeflerin gerçek-
leştirme stratejilerilerinin geliştirilmesi ve tartışılması konuları
oluşturdu. Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Dü-
zeltici Faaliyet bilgilendirme sunumu ile çalıştay tamamlandı.
TÜBİTAK Marmara Teknokent (MARTEK) “2018 Yılı Değer-
lendirme Çalıştayı” Antalya’da gerçekleştirildi. Çalıştay, TÜBİ-
TAK Marmara Teknokent Genel Müdürü Mehmet Ali Okur’un
açılış konuşmasıyla başladı. Çalıştay boyunca danışmanlar
refakatinde birimler bazında eş zamanlı oturumlar düzen-
lendi. Çalıştay içeriğini; birimlerin swot analizi, 2018 yılı faali-
1...,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32 34,35,36
Powered by FlippingBook