Yükümlülükler

-A +A
  • Başvuru onaylandıktan sonra sistem tarafından oluşturulan yükümlülüklere uyulacağına ilişkin belge, başvuru sahibi ve proje yürütücüsü (2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programında proje danışmanı) tarafından imzalanıp BİDEB tarafından talep edilmesi halinde sunulmak üzere proje yürütücüsü (2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Burs Programında proje danışmanı) tarafından muhafaza edilir.
  • “Bursiyerin Akademik Başarısı”, “Bursiyerin Ar-Ge ve Yenilik Faaliyetlerine İlgisi” ve “Bursiyerin Projede Gösterdiği Performans” başlıkları altında yer alan performans göstergeleri için verilen puanların doğruluğundan başvuru sahibi ve proje yürütücüsü (2218 programı için proje danışmanı) birlikte sorumludur.
  • Bursiyer, program mevzuatına uymak, başvuru safhasından itibaren gerçek dışı ve yanıltıcı bilgi vermemek ve bursiyer olarak desteklendiği projedeki yükümlülüklerini yerine getirmekle sorumludur. Başvuru sırasında yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi verenler, hukuken sorumlu olacaklardır.
  • Bursiyerin yükümlülüklerinden herhangi birini ihlal etmesi halinde GYK’nın değerlendirmesine göre bursiyerliği iptal edilebilir. Bu durumda kendisine yapılan tüm ödemeler, yükümlülükler çerçevesinde yasal faiziyle birlikte geri alınır.
  • TÜBİTAK BİDEB tarafından bildirimler genellikle elektronik yolla yapılmaktadır. Bu nedenle tebligata elverişli bir elektronik adres verilmesi ve bilgilerin güncel tutulması gerekir.