Başvuru Koşulları

-A +A

Etkinlik yürütücüsünde ve eğiticilerde aranan koşullar

  1. Etkinlik Yürütücüsünün üniversitede görevli öğretim üyesi olması ve TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (ikili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb.) en az birinin yürütücülüğünü/alt yürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması,
  2. Eğiticilerin TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen ulusal ve uluslararası projelerden (ikili ve çok taraflı uluslararası projeler, COST vb.) en az birinin yürütücülüğünü/altyürütücülüğünü yapıyor/yapmış olması,
  3. Etkinliğin başlama tarihi ile ilgili başvuru dönemine ait son başvuru tarihi arasında en az 60, en çok 270 günlük bir süre olması, (Etkinlik düzenlendikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez.)
  4. Etkinlik Yürütücüsünün ve eğiticilerin TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,
  5. Bu program kapsamında daha önce destek alan etkinlik yürütücülerinden tekrar başvuru yapanlar için: Etkinliğin bitiş tarihinden itibaren 6 ay geçmiş en son etkinliği esas alınmak üzere; eğitim alan katılımcıların en az %10’unun etkinlik sonrası ilk altı ay içinde TÜBİTAK’a 3.1.1.1 maddesi kapsamına giren program türlerinde proje sunmuş olması* (İlk kez başvuran etkinlik yürütücülerinde, 01.03.2020’den önce düzenlenen etkinliklerin yürütücülerinde, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen veya doğrudan desteklenen etkinliklerde bu koşul aranmaz).

*01.03.2020’den sonra düzenlenen etkinliklerin yürütücüleri bu koşulu sağlayamazsa etkinlik bitiş tarihinden itibaren 1 yıl boyunca bu programa başvuru yapamazlar.

 

Katılımcılarda aranan koşullar

  1. Doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olması, doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik öğrencisi olması durumunda ise doktora yeterliğini almış olması,
  2. Etkinliğe bir proje önerisi ile katılıyor olması,
  3. 3.1.1.1 maddesi kapsamına giren projelerden herhangi birini yürütmüyor/ yürütmemiş olması, (Daha önce TÜBİTAK’a proje sunmuş katılımcı olması tercih edilir.)
  4. Daha önce bu program kapsamında desteklenen bir proje eğitimine katılmamış olması,
  5. Katılımcıların TÜBİTAK ARBİS veri tabanına kayıtlı olması,

 

Etkinliğin planlanmasında aranan koşullar

  1. Katılımcı sayısının en az 15 kişiden oluşması,
  2. Etkinlik programının birbirini takip eden günler şeklinde planlanması,
  3. Etkinlik yürütücüsünün başvuruya konu etkinliği gerçekleştireceğine dair resmi yazı alınması. (Üniversitelerde ve bağlı Hastane/Enstitülerde vb. Kuruluşlarda Rektör veya yetki verdiği Rektör Yardımcısı, Üniversitelere Bağlı Olmayan Araştırma Merkezlerinde/Enstitülerinde Merkez Başkanı/Enstitü Müdürü, Üniversitelere Bağlı Olmayan Hastanelerde Hastane Yöneticisi/ Başhekim veya yetki verdiği Başhekim Yardımcısı tarafından imzalanması gerekmektedir. Yazı içeriğinde etkinlik yürütücüsünün ve etkinliğin ismi açıkça belirtilmelidir.)