2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Kapsamında Çevrimiçi Proje Yazma Eğitimi Düzenlendi

-A +A

BİDEB 2237-B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında, ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı yürütücülerine yönelik 11-16 Haziran 2020 tarihlerinde Proje Yazma Eğitimi düzenlendi.

Araştırma grubu bazında ilk kez çevrimiçi olarak düzenlenen eğitim KBAG-MFAG, EEEAG-MAG, SBAG, SOBAG, TOVAG, ÇAYDAG olmak üzere 6 farklı oturumda gerçekleştirildi.

Eğitimin açılışını yapan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK tarafından yürütülen süreçler, yeni yaklaşımlar ve çalışmalar hakkında katılımcılara yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Hasan Mandal’ın sunumunun ardından, BİDEB Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Ursavaş eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Eğitime, ARDEB’e son 3 yıl içerisinde proje başvurusu yapan ve projeleri iade/ret olan araştırmacılar davet edildi. Eğitim programında ilgili araştırma gruplarında yetkin ve deneyimli akademisyen grubu, katılımcılara proje yazma/hazırlama konularında detaylı bilgi verdi, sorularını yanıtladı.

Proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirme ve değerlendirme aşaması ve göz önünde bulundurulması gereken hususlar gibi konularda bilgi verildi.

6 gün boyunca devam eden eğitimlerde katılımcılar; akademik proje yazımına ilişkin teorik derslere katıldı, alanında yetkin eğitmenlerden proje önerilerine ilişkin görüşler alındı ve eğitim süresince TÜBİTAK yönetici ve uzmanları tarafından soruları yanıtlandı.

Türkiye genelinden 296 araştırmacının katıldığı eğitim sonunda katılımcılara ‘Değerlendirme Anketi’ gönderildi. Anket kapsamında, araştırmacıların eğitime ilişkin olumlu/olumsuz görüşleri ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ a iletmek istedikleri sorular alındı.

Katılımcıların memnuniyet düzeyinin çok yüksek olduğu eğitimin sonunda yine TÜBİTAK Başkanının katılımıyla 23 Haziran 2020 tarihinde çevrimiçi olarak kapanış oturumu gerçekleştirildi.

Kapanış oturumunda, her bir eğitim grubunda moderatörlük görevini üstlenen eğitimcilerin değerlendirmeleri alındı, katılımcılardan ‘Değerlendirme Anketi’ kapsamında alınan soruların tamamı ile oturum sırasında iletilen sorular TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından yanıtlandı.

24.06.2020