TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Portalı Yayında!

-A +A

TÜBİTAK, 2014’ten beri yürüttüğü ve 40.000’den fazla öğrenciye ulaştığı TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ni daha da yaygınlaştırıp tüm Türkiye’ye ulaştırmak için Bilim Söyleşileri Portalını yayıma alıyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanıyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde konuşmacı bilim insanı kariyerini, araştırma konularını, alanındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi uyandıracak bir biçimde 1-1,5 saatlik sürede etkileşimli olarak öğrencilere aktarıyor. Bu etkinliklerde konuşmacının öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda öğrencilere rol model oluşturması bekleniyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde konuşmacı olmak isteyenlerin üniversitelerde öğretim üyesi olması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar, bilim ve sanat merkezleri, bilim merkezleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı gençlik merkezleri ve gençlik kampları ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri ise TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne ev sahipliği yapabiliyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri için belirli zamanlarda başvurular alınıyor. 2019 yılı bahar ve yaz dönemi için başvurular başladı. Konuşmacı olmak isteyen bilim insanları ve etkinliklere ev sahipliği yapmak isteyen kurumlar, 25 Nisan 2019’a kadar TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’ne başvurabilirler. 
Başvuru ve ayrıntılı bilgi için TÜBİTAK Bilim Söyleşileri portalını ziyaret edebilirsiniz.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı
 

15.04.2019