2013 Yılı Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Açıklandı

-A +A

2013 Yılı TÜBİTAK Ödülleri Açıklandı!

2013 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK- TWAS (Gelişmekte Olan Dünya İçin Bilimler Akademisi) Teşvik Ödülüne ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı. TÜBİTAK Bilim Kurulu, 2013 yılında 2 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 11 Teşvik Ödülü ile 1 TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü  verilmesine karar verdi.

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş, hayattaki bilim insanlarına verilmekte olan Bilim Ödülü için 2013 yılı ödül miktarı 50.000.- TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Bilim Ödülü sahiplerine ayrıca araştırma desteği de veriliyor.

Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulmuş bulunan Özel Ödül, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel Ödül için 2013 yılı ödül miktarı 50.000.- TL, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Teşvik Ödülü için 2013 yılı ödül miktarı 20.000.-TL, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Yıllar itibarıyla fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında dönüşümlü olarak verilmekte olan ve 2013 yılında biyoloji alanında verilmiş olan TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü için 2013 yılı ödül miktarı 2000.- ABD Doları, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor.

2013 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülünü Kazanan Bilim İnsanları

BİLİM ÖDÜLÜ

Mühendislik Bilimleri

Sağlık Bilimleri

ÖZEL ÖDÜL

Mühendislik Bilimleri

Sosyal Bilimler

TEŞVİK ÖDÜLÜ

Temel Bilimler

Mühendislik Bilimleri

Sağlık Bilimleri

TÜBİTAK-TWAS TEŞVİK ÖDÜLÜ

 

30.09.2013 Kurumsal, Ödüller