Burundi Büyükelçisi TÜBİTAK’ı Ziyaret Etti

-A +A

TÜBİTAK ve Burundi Eğitim, Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında 7 Mart 2017 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Burundi Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Sayın Joel Nkurabagaya 18 Haziran 2018 tarihinde kurumumuzu ziyaret etti.

Bu görüşmeye TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürü Alpaslan Mete Karaca katıldı. Ziyaret sırasında Sayın Büyükelçi Nkurabagaya’ya TÜBİTAK’ın faaliyetleri ve sorumlulukları aktarılarak, Burundi ile işbirliği protokolü çerçevesinde yapılabilecek faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. Burundi Büyükelçisi Sayın Nkurabagaya’ya Birleşmiş Milletler önderliğinde Gebze’de kurulan Teknoloji Bankası tanıtılırken, tesis edilen ikili işbirliğine ivme kazandırmak amacıyla Ankara’da bir Ortak Komite Toplantısı düzenlenmesinden memnuniyet duyulacağı belirtildi.

Yapılan görüşmeler neticesinde, TÜBİTAK-MEHESR ikili işbirliği çağrısının 2018 yılı içinde açılması planlanırken, Türkiye’den ve Burundi’den araştırmacıların araştırma ve inovasyon projelerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

18.06.2018