Siber Güvenlik Yaz Kampı 2013 Başvuruları Başladı

-A +A

TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü ile Bilgi Güvenliği Akademisi işbirliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Siber Güvenlik Yaz Kampı'na başvurular başladı.

Siber güvenlik uzmanı eksikliğinin giderilmesi amacıyla düzenlenen Siber Güvenlik Yaz Kampı bu yıl 29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kampa, üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı öğrenciler bölüm kısıtlaması olmaksızın katılabilecek. Öğrencilere bilişim sistemleri güvenliği konusunda eğitimler verilecek.

Kampa İlk Kez Sosyal Bilimler Öğrencileri de Katılabilecek

Siber Güvenlik Yaz Kampı’nda teknik konuların anlatılacağı ve siber güvenliğin politik, stratejik ve hukuki boyutunun inceleneceği iki paralel çalışma yapılacak. Kampa ilk kez üniversitelerin sosyal bilimler alanında eğitim gören öğrencileri de katılabilecek.

Kampa katılacak öğrenciler, eğitimlerin yanı sıra bilgi güvenliği alanında deneyim sahibi akademisyenler, kamu ve özel sektör yöneticileri ile bir araya gelecek. Öğrenciler, siber dünyadaki tehditler, alınması gereken önlemler ve bu alandaki kariyer fırsatları konusunda bilgilendirilecekler. Kamp esnasında, eğitim amaçlı düzenlenecek yarışmalarla öğrencilerin takım çalışması yeteneklerinin güçlendirilmesi ve kamp sırasında edindikleri bilgilerin pekiştirilmesi sağlanacak.

Kalkınma Bakanlığı’nın 2012 Yatırım Programı’nda yer alan Kamu Bilgi Sistemleri Güvenliği Programı kapsamında gerçekleştirilen organizasyonda, katılımcıların konaklama, yeme-içme ve eğitim giderleri düzenleyiciler tarafından karşılanacak.

Detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için www.siberkamp.org web sitesi ziyaret edilebilir.

 

 

07.05.2013