TÜBİTAK ile BOREN, Bor Projelerine 4 Milyon TL Destek Verecek

-A +A

TÜBİTAK ile BOREN, yeni bor ürünlerinin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılması amacıyla yapılacak projelere toplam 4 milyon TL destek verecek.

Türkiye’nin sahip olduğu zengin bor kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesi için araştırmacıların gerçekleştireceği bor projeleri TÜBİTAK ve Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN) işbirliği ile desteklenecek. Bu amaçla TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında geçen yıl ilk kez uygulanan "Yeni Bor Ürünlerinin, Üretim Teknolojilerinin Geliştirilmesi ve Kullanım Alanlarının Yaygınlaştırılması" çağrısının devamı olan bor projeleri ikinci çağrısı 13 Mayıs 2013’de açıldı.

BOREN ve TÜBİTAK, ürün geliştirme ve ticarileşmenin temelini oluşturan araştırma alanındaki işbirliği ve koordinasyonun etkinleştirilmesi için bor alanındaki araştırma projelerini 2012 yılından başlatılan ilk çağrıdan itibaren ortak çağrılar ile yönlendirmeye başladı.

Çağrı kapsamında ülkemizde bora dayalı sanayinin ve katma değer sağlayabilecek yeni ürünlerin geliştirilmesi ve kullanım alanlarının yaygınlaştırılmasını sağlayacak Ar-Ge projelerine toplam 4 milyon TL'ye kadar destek verilecek. Projelerin bütçeleri TÜBİTAK ve BOREN tarafından eşit oranda karşılanacak. Endüstriyel uygulamalara temel oluşturacak veya büyük ölçekli teknolojik uygulamalara girdi sağlayacak yeni teknolojik bilgi ve ürün üretme potansiyeli olan araştırma projeleri 2. Bor çağrısı kapsamında desteklenecek.

Bor çağrısı kapsamında birinci aşama başvuruları 21 Haziran 2013’de sona erecek. Çağrı kapsamında destek verilecek projeler ise 11 Ekim’de açıklanacak.

Geçen Yıl 9 Bor Projesi Desteklendi

2012 yılında TÜBİTAK ve BOREN işbirliğiyle açılan çağrıya birinci aşamada 104 proje önerisi sunuldu. Bunlardan 41’yi ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı. İkinci aşamada önerilen projelerden 9’una toplam 4 milyon TL destek verildi.

BOREN'in web sayfası için tıklayınız.

29.05.2013 Destekler, Akademik, Ulusal Destek Programları, 1003