TÜBİTAK UME EXPO Turkey by Sudan Fuarında

-A +A

Sudan'ın başkenti Hartum'daki fuarın açılışını, bir dizi temaslarda bulunmak üzere ülkeye gelen Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Sudan Ticaret Bakanı El-Sadık Muhammed Ali gerçekleştirdi.

TÜBİTAK UME’nin yanı sıra Sudan ve Türkiye'den çok sayıda firmanın da yer aldığı fuarda, dört gün boyunca bölgede metroloji alanında yeni işbirliklerin kurulmasına yönelik temaslarda bulunuldu. Türkiye ve Sudan arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek amacıyla düzenlenen fuarda TÜBİTAK UME yerli ve yabancı ziyaretçilerine metroloji altyapısı ve faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Bölgede giderek gelişen metroloji çalışmalarında öncü kurum olmayı hedefleyen ve bu doğrultuda deneyimlerini bölge kuruluşlarıyla paylaşmayı planlayan TÜBİTAK UME’nin standı fuar boyunca büyük ilgi gördü. Öte yandan TÜBİTAK UME yetkilileri Sudan’da bulundukları süre içerisinde 2014 yılında Mutabakat Zaptı imzalanan Sudan Standartlar ve Metroloji Teşkilatı (SSMO) laboratuvarlarını da ziyaret etme olanağı buldu. Ziyarette karşılıklı işbirliği ve projelerin geliştirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

25.05.2017