20
Bülten
2018
MART
T Ü S S İ D E , K ı r m ı z ı E t Ü r e t i m v e İ ş l e nm e s i n d e İ ş b i r l i ğ i S ü r e ç l e r i n i n A n a l i z i P r o j e s i n i Tamam l a d ı
TÜSSİDE, Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşb
TÜBİTAK TÜSSİDE ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
işbirliğiyle gerçekleştirilen “Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesin-
de İşbirliği Süreçlerinin Analizi”projesi tamamlandı. Proje ile
Erzurum ve Hinterlandında nüfusun önemli bir bölümüne
istihdam sağlayan, gıda ihtiyacının karşılanmasına yardımcı,
sanayi sektörünün birçok dalına ekonomik gelir sunan ve
ihracat potansiyeli ile de ekonomiye katkıda bulunan sek-
törlerden birisi olan kırmızı et sektörünün bölge için katma
değerinin arttırılmasına yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleş-
tirildi.
Projede merkezden, belli projelere verilen daha küçük
çaplı mali destekler yerine sektörün, yerelde tüm tarafla-
rın güçlendirilmesine yönelik, geniş tabanlı, uzun vadeli ve
sistemli çalışmalara kaynak sağlanması konularında çeşitli
analizler yapıldı. Sektörün rekabet ve ihtiyaç analizlerine
girdi oluşturacak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın
önümüzdeki dönemlerde vereceği işbirliği odaklı destekle-
rin şekillenmesini sağlayacak çalışmalarda kurum/kuruluş-
ların değer zincirindeki konumu ve sektöre katkıları analiz
edildi.
Sektörün çözülmesi gereken sorunlarını, hangi güçlü
yanlardan faydalanılarak sorunların nasıl aşılabileceğini ve
rekabetçi politikalar izlenebileceğinin analizini içeren saha
araştırmasını takiben elde edilen çıktılar değerlendirilerek
TÜBİTAK TÜSSİDE ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Kırmızı Et
Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi” projesi tamamlandı.