21
TÜBITAK
T ü r k i y e B i l i m s e l v e T e k n o l o j i k A r a ş t ı r m a K u r u m u
rliği Süreçlerinin Analizi Projesini Tamamladı
sektörün “Rekabetçilik Analizi” ve “İhtiyaç Analizi” ortaya çı-
karıldı.
Üretim, pazarlama, Ar-Ge, eğitim, markalaşma, kalite,
insan kaynakları gibi sektörün detaylı analizini sağlayacak
başlıklarda değerlendirmeler yapılarak çeşitli önerilerde bu-
lunuldu.
Proje kapsamında ayrıca hayvancılık ve hayvancılık eko-
sistemi içindeki işbirlikleri açısından dünyada öne çıkan
ülkelerden olan Hollanda ve Almanya’nın kooperatifleri,
sektörel gıda kümelenmeleri, araştırma kuruluşları ve üni-
versiteleri, üretici birlikleri, teknoloji ve araştırma merkezleri
yerinde ziyaret edildi. Ziyaretler sırasında çeşitli gözlemler-
de ve konunun uzmanlarıyla bilgi alış verişinde bulunuldu.
Projede yapılan diğer çalışmalar sonucunda;
• Bölgede işbirliği süreçleri konusunda kapasitenin gelişti-
rilmesi ve bölgede farkındalık oluşturuldu,
• Kırmızı Et sektörünün mevcut durumu ile ilgili olarak
olumlu ve olumsuz yönler ortaya konuldu,
• Erzurum İli ve Hinterlandı için Kırmızı Et Sektörüne yöne-
lik stratejilerinin belirlendi,
• Ve son olarak belirlenen Kırmızı Et Sektörü stratejileri
çerçevesinde gerekli olan işbirliği süreçleri ortaya konula-
rak ortaya çıkan işbirliği modelleri için bir yapı kurgulanarak
önerildi.