TEYDEB Başarı Hikayeleri - page 117

117
PROJENİN ÖNEMİ
Proje ile ülkemizde üretilmekte olan eritme peyniri
üretim hatlarına göre, yüksek düzeyde otomasyon
içeren, verimlilik sağlayan, hijyen ve kalite yönünden
yüksek standartlarda, ilerlemeli yapıda bir eritme
peynir üretim hattı geliştirmek amaçlanmıştır.
PROJENİN TEKNOLOJİK KAZANIMLARI
PLC kontrollü, tartım üniteli proses ve mayalama
tankı üretim hattına entegre edilerek ham
madde verimliliği izlenebilecek, insana bağlı
hatalar önlenecektir. PLC kontrolü ile proses
parametrelerinin değerleri girilerek uygun üretim
gerçekleştirilmektedir. Teleme süzme işleminde
ülkemizde ilk kez süzme bantı uygulaması
gerçekleştirilmiştir. Peynirin yapı özelliğini
iyileştirmek amacıyla eritme peynir proses ünitesinde
çekme yöntemiyle homojenleştirme sağlanmıştır.
Proses parametrelerinin izlenmesi ve raporlanması
sağlanmıştır.
PROJENİN TİCARİ KAZANIMLARI
Firma, proje sonucunda geliştirmiş olduğu üretim
hattı ile süt işleme sektörünün gelişmekte olduğu
pazarlardaki payını önemli ölçüde artırmıştır. Üretim
hattının satışa sunulması ülkemizde eritme peyniri
üretiminde kalite ve verimliliği artırmıştır. Optimum
özelliklere sahip standart tat, yapı, aroma ve kalitede
eritme peyniri üretimi sağlanacaktır.
1507
KOBİ ArGe başlangıç Destek Programı
Proje Başlangıç
1.10.2012
y
Proje Bitiş
31.3.2014
Süt ve süt ürünleri
üretiminde
kazanılacak başarı,
kullanılan teknoloji
düzeyi ile doğrudan
bağlantılıdır.
1...,107,108,109,110,111,112,113,114,115,116 118,119,120,121,122,123,124,125,126,127,...170
Powered by FlippingBook