30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

-A +A

Aziz Milletimizin vatan söz konusu olduğunda ortaya koyabileceği fedakârlık ve kararlılığın sayısız örneklerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 

Kurulduğu 24 Temmuz 1963 yılından bu yana, Ülkemizin bilim ve teknolojide öncü kuruluşu olan TÜBİTAK, atalarından miras aldığı bu birlikte çalışma ve birlikte başarma kültürünü, bilim ve teknoloji alanında uygulayarak, ülkemizin bilim ve teknoloji temelli gelişmesini, ilerlemesini, uluslararası alanda lider ülke konumuna gelmesini hedefliyor. 

Milli Mücadele ruhuna; Milli Teknoloji Hamlesiyle, Merkez ve Enstitülerimizle, bilim insanlarımız ve öğrencilerimizle katkı veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da bilim insanlarımızın, üniversitelerimizin, öğrencilerimizin, gençlerimizin, araştırmacılarımızın ve özel sektörümüzün en önemli ve en güvenilir destekçisi olmayı sürdüreceğiz.

Bu milletin yok edilemez olduğunu dünyaya kanıtlayan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ülke için hayatını ortaya koyan tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi saygı ile anıyorum.

Prof. Dr. Hasan MANDAL
TÜBİTAK Başkanı

 

30.08.2021