10. Teknoloji Ödülleri Sahiplerini Buldu

+
-
0
13 Jun 2012
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/default_images/TubitakDuyuruDefault.png
TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen "Teknoloji Ödülleri" Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TTGV Başkanı Cengiz Ultav ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in katıldığı törenle sahiplerini buldu.

TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD tarafından bu yıl 10.’su düzenlenen "Teknoloji Ödülleri" Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, TTGV Başkanı Cengiz Ultav ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in katıldığı törenle sahiplerini buldu.

Dört farklı firma ölçeği ve iki farklı kategoride belirlenen 27 finalistin rekabet ettiği “10.Teknoloji Ödülleri”nde Büyük ödülü kemik eğriliklerinin düzeltilmesi için bilgisayar destekli dairesel fiksatör sistemi geliştiren Tuna Medikal aldı. ANKA - Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı İnsansız Hava Aracı Sistemi ile TUSAŞ; InP Bazlı Qwıp Dedektör Üretim Süreci Tasarımı projesi ile ASELSAN; Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü (SYHK) ile FNSS Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.Yeni Nesil Yüksek Performans Fren Hortumu ve Test Makinesi Geliştirilmesi ile Teklas Kauçuk Büyük Ölçekli Firma kategorisinde Ürün Ödülü’nü alırken; Mİlimetre Dalga Malzemeye Gömülü Dalga Kılavuzu Anten Tasarımı ile Meteksan Orta Ölçekli Firma kategorisinde Ürün Ödülü’nü; Denim Sektöründe Kumlama Yerine Lazer Teknolojisi ile LST Lazer Küçük Ölçekli Firma kategorisinde Ürün Ödülü’nü ve 6 KW Nanosaniye Atımlı Fiber Lazer Sistemi ile de FİBERLAST Mikro Firma kategorisinde Ürün Ödülü’nü aldı.

Mandıra Çiftliklerinde Verimliliği ve Kaliteyi Artırıcı Otomasyon Sistemi ile TRIODOR Büyük Firma Ölçeğinde Süreç Ödülü’nü alırken; Güneş Enerjisini Yüksek Verimle Isıya Dönüştüren Nanokaplamaların Rulodan Ruloya Sürekli Üretimi projesiyle ile Selektif Teknoloji ise Mikro- Küçük-Orta Ölçekli Firma kategorisinde Süreç Ödülü’nün sahibi oldu.
   
2023 Ar-Ge hedefi yüzde 3

Törende konuşan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi teknoloji alanında da yükseliş trendin olduğunu belirterek, “Bu alanda geç kaldık, diyebiliriz, ancak biz teknoloji geçmişi olmayan bir ülke değiliz. Teknolojiye yakınız ve yatkınız. Bilim ve teknolojide yükselmeye devam etmeliyiz” dedi. 10 yıl önce Türkiye GSMH’sini 230 milyar dolar olduğunu anımsatan Bakan Ergün, bugün ise bu rakamın 800 milyar dolara çıktığını ifade etti. Bakan Ergün. “Şu an bu rakamın yüzde 1’e yakın kısmını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. 2023 yılında ise bu rakamı yüzde 3’e çıkaracağız. Ancak 2023 yılı GSMH hedefimiz 2 trilyon dolar. Hedefimiz büyük” dedi. Hükümet olarak girişimcilerin her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin süreceğini ifade eden Bakan Ergün, “Bunu da başlattık. Genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Hem Ar-Ge’yi önemsemeliyiz, hem de genç nüfusumuzun varlığını korumalıyız. Çocuklarımız da olsun, teknolojimiz de. Bunlar birbirini ortadan kaldıran şeyler değil. Bunu koruyan ülkeler öneli sıçramalar yapıyorlar” dedi.

TÜBİTAK’tan girişimcilere 550 bin TL hibe

Girişimcilere yönelik başlattıkları destek paketleri ile ilgili bilgiler...