Horizon 2020 Danışma Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

+
-
0
21 Jul 2014
Kurumsal
Uluslararası
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/20140721horizon2.jpg
Horizon 2020 Danışma Kurulu, TÜBİTAK koordinasyonunda ve paydaş kurumların üst düzey katılımlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Horizon 2020 Danışma Kurulu, TÜBİTAK koordinasyonunda ve paydaş kurumların üst düzey katılımlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. 

AB Çerçeve Programları’na (ÇP) 2002 yılından bu yana dahil olan Türkiye, elde ettiği deneyimi, 2014-2020 yılları arasında sürdürülecek olan Horizon 2020 Programı ile taçlandırmayı hedefliyor.

Ülkemizin ulusal bilim, teknoloji ve yenilik kapasitesinin artırılması ve çok ortaklı proje kültürünün geliştirilmesi hedefine katkı sağlayan AB Çerçeve Programları ulusal koordinasyon görevini TÜBİTAK yürütüyor. Bu doğrultuda 27. BTYK’da TÜBİTAK, Avrupa’nın en büyük Ar-Ge ve yenilik ortaklığı olan 80 milyar Avro bütçeli Horizon 2020 Programı’nın yürütülmesinden sorumlu Ulusal İrtibat Kuruluşu olarak bir kez daha görevlendirildi. Toplantıda, program kapsamında ülkemizin elde edeceği kazanımları artırmak amacıyla paydaş kurumların üst düzey katılımlarıyla oluşturulacak bir danışma kurulu kurulmasına da karar verildi.

TÜBİTAK koordinasyonunda ve Avrupa Birliği Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, YÖK ve TOBB’un katılımıyla oluşturulan Horizon 2020 Danışma Kurulu, programın uygulanması sürecinde ülke genelinde daha kararlı ve planlı adımlar atılması gündemiyle ilk toplantısını 18 Temmuz’da gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı tarafından yapılan sunumla devam etti. Danışma Kurulu’nun gündemini, 2014-2015 yılı Horizon 2020 Eylem Planı ile uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri oluşturdu. Kurul, Avrupa’da kümelenen bilgiye erişme, dünya çapında araştırma altyapılarına ulaşma, Türkiye Araştırma Alanı hedeflerini gerçekleştirme, ulusal düzeyde rekabet edebilme yeteneği kazanma konusunda ülkemize fayda sağlaması adına çok yönlü ve uzun soluklu eylemlerin planlanarak uygulamaya konulması hedeflerine hizmet edecek.