TÜBİTAK’ın Katkı Verdiği “Türkiye” Kitabı Tanıtıldı

+
-
0
17 Jan 2023
https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/turkiye_kitabi_ana.jpg
Türkiye’nin zenginliklerini hem yazılı hem de görsel olarak sunan Türkiye Kitabı'nın tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı binasında Türkiye'nin tarihi, kültürel, toplumsal, insani, coğrafi, ekonomik, teknolojik, askeri alanlardaki değerlerini geniş bir yelpazede hem yazılı hem de görsel olarak sunan Türkiye Kitabı'nın tanıtımı gerçekleşti.

Söz konusu programa İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un yanı sıra, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda akademisyen katıldı.

"Türkiye kitabı, Türkiye’mizin marka değerine katkı yapacak bir çalışmadır"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun burada yaptığı konuşmada, İletişim Başkanlığı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde bütünlüklü ve kuşatıcı bir iletişim stratejisi çerçevesinde proje ve faaliyetlerini yürüttüklerini ifade ederek, "Türkiye markasının daha da güçlendirilmesi hiç kuşkusuz en önemli vazifemiz. Bu bağlamda uluslararası alanda ülkemizin isminin 'Türkiye' olarak kullanımının yaygınlaşmasını son derece önemli görüyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz" dedi.

"Türkiye" ibaresinin uluslararası alandaki kullanımı çerçevesinde birçok uluslararası iletişim kampanyası düzenlediklerini aktaran Altun, "Ülkemiz hakkında son derece detaylı bilgiler ihtiva eden, Türkiyemizin marka değerine katkı yapacak bir çalışmadır. Bu eser aynı zamanda dezenformasyonla mücadele çerçevesinde Türkiye hakkında manipülatif bilgilerin yayılmasının önüne geçilmesi noktasında da önemli bir referans, kaynak teşkil edecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye kitabında TÜBİTAK Vurgusu

TÜBİTAK tarafından kitapta özellikle Sanayi, Bilim ve Teknoloji bölümünde Ar-Ge Alanındaki Gelişmeler kısmına önemli katkı verildi. Kitapta TÜBİTAK’ın destek programlarından ve bilimsel teknolojik yeniliklerden detaylı olarak bahsedildi. 78 sayfada geniş anlamda TÜBİTAK’ın ülkemizin ve insanlığın ihtiyacı olan çözümleri üretmek için bugünün ve geleceğin kritik teknolojilerini geliştirmek amacıyla yaptığı çalışmalara yer verildi. Uzaydan savunmaya, yazılımdan sağlığa, enerjiden gıdaya, ulaştırmadan metrolojiye geniş bir yelpazede birlikte tasarlayıp, birlikte geliştirme yaklaşımı da gözler önüne serildi.