2515 - COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı

+
-
0
Genel Bilgi

2515 - COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği Kuruluşu (European Cooperation in Science and Technology-COST Association) bünyesindeki COST Aksiyonu adı verilen uluslararası tematik ağlarda Yönetim Komitesi ve/veya Çalışma Grubu üyesi olarak görev yapan Türk araştırmacıların konu bakımından Aksiyon ile uyumlu Ar-Ge projelerinin desteklenmesini amaçlamaktadır.

25 Mayıs 2023 tarihi itibariyle, 2515 COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı kotası uygun bir Aksiyona Yönetim Komitesi üyesi olarak katılmak amacıyla kullanılamamakta olup yalnızca Aksiyonlarda halihazırda Yönetim Komitesi/Çalışma Grubu üyeliği olan kişilerce başvuru yapılabilmektedir. 

Proje başvuruları http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden gerçekleştirilmektedir.

2515 - COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı kapsamında PTİ ve kurum hissesi hariç 2.400.000 TL'ye kadar olan projeler desteklenmektedir. Proje süre üst limiti 36 aydır. 

Başvuru Kuralları

2515 COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı'na bir COST Aksiyonu'nda Çalışma Grubu ve/veya Yönetim Komitesi üyesi olarak görev yapmakta olan bilim insanları başvurabilmektedir. Proje önerisinin üye olunan Aksiyonun konusuyla uyumlu olması beklenmektedir.

Program bir uluslararası destek programı olup ARDEB projelerinde görev alma limitlerine tabi değildir. Bir bilim insanı dilediği kadar 2515 COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı projesinde yürütücü veya araştırmacı olarak görev alabilir. 

2515 Programı başvuru koşulları için 1001 Programı koşulları geçerlidir. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.  

Başvuru Formları

UYARI:
Başvuru yapacağınız programa ilişkin güncel “Başvuru Formu ve Ekleri (EK-1 Kaynaklar, EK-2 Bütçe ve Gerekçesi)”nin doldurularak elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gerekmektedir.

NOT:
- Tüm formlar başvuru esnasında yalnızca elektronik başvuru sisteminden indirilmektedir. Söz konusu formlar başvuru esnasında elektronik sistemden indirilmeli, doldurulmalı ve tekrar sisteme yüklenmelidir.
Başvuru sistemine https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.

 

Başvuru Belgeleri

UYARI: Başvuru yapacağınız programa ilişkin güncel “Başvuru Formu ve Ekleri (EK-1 Kaynaklar, EK-2 Bütçe ve Gerekçesi)”nin doldurularak elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gerekmektedir. Projenin değerlendirmeye alınabilmesi için Başvuru Formu Arial 9 yazı tipinde hazırlanmalı, mevcut formatta herhangi bir değişiklik yapılmamalı, EK-1 ve EK-2 hariç 25 sayfayı geçmemeli, sisteme yüklenecek her bir dosyanın büyüklüğü ise 20 MB’ı aşmamalıdır. Lütfen, belirtilen şartların sağlanmaması durumunda proje önerinizin değerlendirmeye alınmayarak iade edileceğini unutmayınız!

  • Başvuru Formu (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken belge)
  • Başvuru Formu EK-1 Kaynaklar (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken belge)
  • Başvuru Formu EK-2 Bütçe ve Gerekçesi (Elektronik başvuru sistemine yüklenmesi gereken belge)
  • Başvuru Formu EK-3 Proje Ekibinin Diğer Projeleri ve Güncel Yayınları (Elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır.)
  • Proje Önerisi Değişiklik Bildirim Formu (Aynı/Benzer proje önerisi ile daha önce TÜBİTAK’a başvuru yapıldı ve bilimsel değerlendirme sonucunda proje reddedildi ise doldurulması gereken form, elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır.)
  • Feragat Formu (Daha önce Kurumumuza sunulan ve desteklenmesi uygun bulunmayan aynı/benzer içerikli proje önerisinde yer alan ve hak sahibi olarak imzası bulunan ancak yeni sunulan proje önerisinde adı geçmeyen kişiler için elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. Formun, söz konusu kişilerin başvuru sırasında yurt içinde olmaları halinde ilgili kişiler tarafından nitelikli elektronik imza sertifikası kullanılarak imzalanması, yurt dışında bulunmaları halinde ise kendilerine e-posta ile iletilecek linki onaylamaları gerekmektedir. | Ayrıntılı Bilgi)
  • 4691 Sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu Kapsamında Faaliyet Gösteren Şirketler Bünyesinde Görev Yapan Üniversite Öğretim Elemanları için Proje Başvurusu İzin Formu (Elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. Formun, elektronik imza sürecinde ilgili kişiler (şirket ve üniversite kuruluş yetkilileri) tarafından imzalanması gerekmektedir.)
  • TÜBİTAK Başkanlık Onay Yazısı (Proje ekibinde TÜBİTAK Merkez/Enstitülerinden yürütücü/araştırmacı/danışman bulunması halinde, söz konusu kişiler için Başkanlık Oluru alınması ve “Başkanlık Onay Yazısı”nın tarih ve sayı bilgilerinin elektronik başvuru sisteminde ilgili alana girilmesi gerekmektedir. | Ayrıntılı Bilgi)
  • Yurt Dışı Araştırmacı Bilgi Formu (Proje ekibinde yurt dışı araştırmacı bulunması halinde) (Elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır.)
  • Yurt Dışı Araştırmacı Katılım Mektubu (Proje ekibinde yurt dışı araştırmacı bulunması halinde) (Elektronik başvuru sistemine girilen bilgiler doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. Sistem üzerinden yurt dışı araştırmacıya e-posta ile gönderilecek katılım mektubunun ilgili kişi tarafından onaylanması gerekmektedir.)
  • Yurt Dışı Araştırmacı/Danışman Özgeçmişi (Proje ekibinde yurt dışı araştırmacı/danışman bulunması halinde özgeçmişleri ARBİS bilgileri doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. Yurt dışı araştırmacı ve danışmanların tercihen detaylı özgeçmişlerinin yüklenebilmesi için sistemde ayrıca alan açılmaktadır.)

Aşağıda yer alan belgelerin ise; projenin desteklenmesine karar verilmesi halinde, ilgili Araştırma Destek Grubu tarafından verilen süre içerisinde eksiksiz olarak ve istenilen formatta Kurumumuza iletilmesi gerekmektedir. Belgelerin, belirtilen süreler içinde temin edilememesi halinde proje yürürlüğe alınmayacaktır.

  • Fikri Mülkiyet Hak Sahipliği Protokolü
  • Etik Kurul Onay Belgesi (Gerekli ise | Ayrıntılı Bilgi)
  • Yasal/Özel İzin Belgesi (Gerekli ise | Ayrıntılı Bilgi)
  • Destek Mektupları (Gerekli ise)
  • Proforma Fatura (Gerekli ise)
  • KOBİ Beyannamesi (Küçük ve Orta Büyüklükte İşletme (KOBİ) olma şartlarına ulaşamamış sermaye şirketleri ve KOBİ niteliğindeki işletmelerin yönetici ve ortaklarının proje yürütücüsü olması durumunda)

Özel Kuruluşların Kuruluş Yetkilisi Tanımı için Talep Edilen Belgeler (Ayrıntılı Bilgi)

  • Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin güncel unvan ve adresinin yer aldığı sayfa)
  • Oda Sicil Kayıt Sureti
  • İmza Sirküleri
  • Yetki Belgesi (Şirketi temsile yetkili kişinin belirtildiği ilgili Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden alınmış belge)
İzleme

COST Projesi Gelişme Raporu Değerlendirme Formu

COST Projeleri kabul edildikten sonra 1001 Programı esaslarına göre yürütülmekte ve kabul sonrası süreçler de 1001 projelerindekine benzer şekilde ilerlemektedir. 1001 programı ile ilgili detaylı bilgi için linkte yer alan "İzleme Formları" kısmını inceleyiniz.

Başvuru Tarihleri

2515 COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı başvuruya sürekli açıktır.

Başvuruya konu COST Aksiyonu yürürlükte olduğu sürece başvuru gerçekleştirilebilmektedir. 

Değerlendirme Kriterleri

Kriterler:

Proje önerileri aşağıda belirtilen dört boyut altında değerlendirilir:

  • Özgün Değer
  • Yöntem
  • Proje Yönetimi
  • Yaygın Etki

Ek olarak proje konusunun Aksiyon konusuyla uyumluluğu ön incelemeye tabi tutulmaktadır. 

İletişim

MURAT TILTAK - Bilimsel Programlar Kıdemli Uzmanı

COST İrtibat Noktası
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Adres: TÜBİTAK Başkanlık
Tunus Caddesi No:80
06100 Kavaklıdere / Ankara
TÜRKİYE
Tel: (+90 312) 298 18 22
Faks: (+90 312) 427 74 83
E-posta: murat.tiltak@tubitak.gov.tr - cost.cnc.tr@tubitak.gov.tr  

Sizlerden Gelen Sorular
2515 COST Programı’nda yürütücü ve araştırmacı olunması açısından bir kota sınırlaması var mıdır?

2515 Programımız uluslararası statülü bir TÜBİTAK destek programı olduğu için aynı anda yürütücü ve araştırmacı olunabilecek proje sayısı kısıtı bulunmamaktadır. Bir COST Aksiyonunda Çalışma Grubu ve/veya Yönetim Komitesi üyesi olunduğu müddetçe İstenilen kadar 2515 COST Programı projesinde yürütücü ve araştırmacı olunabilmektedir.

2515 programına başvuru yaptıktan sonra COST’a ayrı bir başvuru yapılmasına gerek var mıdır?

2515 - COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı'na başvurabilmeniz için halihazırda bir Aksiyonda Çalışma Grubu ve/veya Yönetim Komitesi üyeliğinizin olması gerekmektedir. Programın amacı kişinin  Aksiyon üyeliği ile ilgili Ar-Ge desteği ihtiyacını karşılayabilmesi olup proje önerisinin Aksiyon konusuyla uyumlu olması gerekmektedir. Bu mahiyette bir Aksiyonda üye olunduğu müddetçe COST'a ayrıca bir başvuru yapılmadan 2515 programına başvuruda bulunulabilecektir. 

2515 COST Programı başvurusu yılın herhangi bir tarihinde yapılabiliyor mu, yani sürekli başvurusu açık mı?

2515 COST Programı sürekli başvuruya açık olup başvuruya konu Aksiyon yürürlükte olduğu sürece istenilen tarihte başvuru yapılabilmektedir.

2515 COST Aksiyon Üyeleri Ar-Ge Destek Programı'na kimler başvurabilir?

COST Aksiyonlarında Yönetim Komitesi ve/veya Çalışma Grubu üyesi olan araştırmacılarımız 2515 Programına başvuruda bulunabilmektedir. Aksiyon üyeliğine dair kariterin yanı sıra 2515 Programında 1001 Programı başvuru kuralları geçerli olup https://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/akademik/ulusal-destek-programlari/1001/icerik-kimler-basvurabilir adresinin incelenmesi faydalı olacaktır. 

Değerlendirme süresi ne kadar sürmektedir?

2515 COST Destek Programı sürekli başvuruya açık olup gelen başvurular ivedilikle değerlendirmeye gönderilmektedir. Değerlendirme süreçleri yaklaşık 3 ay civarında sürmektedir.