2516 - Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MSIT) ve Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) ile İkili İşbirliği Programı

+
-
0
Genel Bilgi

TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde ve Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MSIT) işbirliğinde 2516 - Kore Ulusal Araştırma Vakfı ve Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı İkili İşbirliği”  çağrısı açılmıştır. Çağrı kapsamında Türkiye ve Güney Kore’den paydaşlar arasında ortak Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.

Çağrı kapsamında aşağıdaki alanlarda başvuru gerçekleştirilebilecektir:

  • Yer Bilimleri (Kutup, Astronomi ve Uzay çalışmaları hariç) 

Destek üst limiti: 1.250.000 TL

Proje üst limiti: 1 yıl.

Başvuru son tarihi: 30 Eylül 2024, 23:59

E-imza son tarihi: 7 Ekim 2024, 23:59

Programlara http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Ulusal Kurallar için tıklayınız.
Başvuru Koşulları

TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde ve Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı (MSIT) işbirliğinde 2516 - Kore Ulusal Araştırma Vakfı ve Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı İkili İşbirliği”  çağrısı açılmıştır. Çağrı kapsamında Türkiye ve Güney Kore’den paydaşlar arasında ortak Ar-Ge projeleri desteklenmektedir.

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk araştırmacıların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Güney Koreli araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekmektedir. Çağrıya "Yer Bilimleri (Kutup, Astronomi ve Uzay çalışmaları hariç)" alanından başvurular alınacaktır.

Çağrı kapsamında, Türkiye'deki proje ortaklarının TÜBİTAK'a, Güney Koreli proje ortaklarının ise NRF’e başvurmaları gerekmektedir. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir. TÜBİTAK ve NRF kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendirmektedir. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildirmekte, sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler desteklenmektedir. Çağrı sonucunda, toplam 4 projenin fonlanması planlanmaktadır.

Toplam süresi 1 yılı geçmeyecek projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılamaktadır. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1071 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmektedir. NRF de Kore tarafına kendi kuralları çerçevesinde araştırma desteği sağlayacaktır. Her bir proje için yıl içinde bir yönden diğer yöne (Kore'den Türkiye'ye ya da Türkiye'den Kore'ye) yapılacak bilimsel ziyaretlerin toplam süresi 90 günü geçmeyecektir. Gerçekleştirilecek seyahatlerde gündelikler için 6245 Sayılı Harcırah Kanunu dikkate alınacaktır.

Makine-teçhizat taleplerinin toplam bütçe ile dengeli olması gözetilir.

Altyapı oluşturmaya yönelik olan projeler desteklenmez.

Uluslararası Araştırma projeleri destek üst limiti (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) ve Kurum hissesi hariç) 1.250.000 TL’dir. Bu çağrıda araştırma projeleri 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı çerçevesinde desteklenecektir.

Projede görev alma limitleri: Uluslararası projelerde görev alabilmeye ilişkin herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

Çağrı kapsamında ortak proje önermek isteyen Türk ortaklar proje başvurularını elektronik olarak http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden 30 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar yapabilecektir. Başvurular yalnızca elektronik imza ile yapılabilecek olup elektronik imzalar için olan son tarih ise 7 Ekim 2024, 23:59'dur. 

Çağrı metni için tıklayınız.

*ÖNEMLİ UYARI: Sistemde yaşanabilecek yoğunluklar düşünülerek başvuruların son gün ve son saate bırakılmaması önerilmektedir. Başvuru tarih ve saatinden sonra sistem tekrar açılmayacaktır.

Çağrıda 1071 Araştırma Projeleri Kuralları geçerlidir. 

İlgili belgede başvuru süreciyle ilgili aşağıdaki bilgilere ulaşılabilmektedir:

  • Kimler Başvurabilir
  • Destek Oranı Nedir
  • Desteklenen Gider Kalemleri
  • Proje Ekibi (Yürütücü, Araştırmacı, Danışman, Bursiyer, Yardımcı Personel)
  • Kimler Proje Yürütücüsü Olamaz
  • Başvuru ve Değerlendirme Süreçleri
  • Ulusal Başvuruda Proje Başvuru Sistemine Yüklenmesi Gereken Belgeler
  • Fikri ve Sinai Mülkiyet Hakları
  • Diğer Önemli Hususlar
İletişim

Türkiye Tarafı için:

Murat TILTAK

Bilimsel Programlar Kıdemli Uzmanı

Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü

Adres: TÜBİTAK Başkanlık
Tunus Caddesi No:80
06100 Kavaklıdere / Ankara
TÜRKİYE
Tel: (+90 312) 298 18 22 
E-posta: murat.tiltak@tubitak.gov.tr

 

Kore Tarafı için:

Mr. Sehyung Yang

Araştırmacı

Amerika & Avrupa İlişkileri Birimi

Kore Ulusal Araştırma Vakfı

Tel: +82-02-3460-5618

E-posta: ysh9167@nrf.re.kr