S.S.S.

-A +A

Programa tüm araştırmacılar başvurabilir mi?

  • Daha önce ERC’ye sunulan ve son 3 yıl içerisinde fonlanmamış (Başlangıç Desteği, Konsolide Desteği, Gelişmiş Destek ve Sinerji Destek) ancak son değerlendirme aşamasından “A” veya “B” puanı alan proje sahibi olmak zorunludur.

Programın amacı nedir? Neden herkese açık bir program değildir?

  • Bu programın amacı; araştırmacıların önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli içeren ERC projelerini iyileştirmek/güçlendirmek ve Avrupa Araştırma Konseyi (ERC)’den destek alabilmelerini sağlamak için destek vermektir. Özellikle Avrupa Birliği fonlarından ülkemize geri dönüş oranını artırmak için söz konusu projelerin güçlendirilerek ERC’ye yeniden sunulması hedeflenmektedir. Bu nedenle başvuru sahiplerinin daha önce ERC’ye başvurusu yapılmış ve reddedilmiş bir projesi olması gerekmektedir.

Programda hangi kalemlerden destek sağlanır?

  • Programda araştırma projesi desteği sağlanır. Bu ödenek Ar-Ge kapsamına giren ve proje için gerekli harcama kalemlerinden oluşur.

Başvuru sahipleri ERC’ye tekrar başvuruyu taahhüt ederek projeye başlıyorlar. Peki ERC Başvuru belgesini en son ne zaman göndermeliyim?

  • Araştırmacılar taahhütlerini yerine getirmek üzere en geç sözleşmede belirtilen proje bitiş tarihinden sonra açılacak olan, araştırmacının kendi profiline uygun ilk ERC çağrısına (PoC hariç) başvuru yapmak zorundadır ve ERC projesine başvuru yapıldığına dair onaylı başvuru belgesi en kısa süre içerisinde TÜBİTAK’a iletilmelidir.

Yabancı uyruklu araştırmacılar başvuru yapabilir mi?

  • Çağrı metninde belirtilen şartları sağlayan tüm araştırmacılar başvuru yapabilir.

Yabancı uyruklu araştırmacılar İngilizce başvuru yapabilir mi?

  • Başvuru dili İngilizcedir.

Bu program kapsamında sunulacak projelerde başka öğretim üyeleri araştırmacı olarak yer alabilir mi?

  • Evet. Ancak program kapsamında yürütücü ve araştırmacılara herhangi bir ödeme yapılmaz.

Projede bursiyer olarak yer alacak doktora öğrencisi veya doktora sonrası araştırmacı bulunamaması durumunda, lisans veya yüksek lisans öğrencisi bursiyer olarak desteklenebilir mi?

  • Program kapsamında sadece doktora öğrencileri ile doktora derecesine sahip kişiler bursiyer olarak yer alabilir. Bu program kapsamında lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs ödenmez.

Yapılacak çalışmanın etik kurul belgesi, yasal/özel izin belgesi gerektirmesi durumunda söz konusu belgeler başvuru sırasında mı gönderilmelidir?

  • Başvuru sırasında istenen belgeler haricinde projeyi başlatmak için gerekecek diğer tüm belgeler, sözleşme öncesinde yürütücüden talep edilecektir.

Diğer duruma özgü sorular için ne yapmalıyım?